Tesla heeft beste kwartaal ooit en laat de concurrentie ver achter zich

Elektrische auto's Mark Hofman 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft het afgelopen kwartaal zijn beste drie maanden ooit beleefd, zo maakt het zelf bekend dit weekend. Een prestatie die niet alleen indrukwekkend is voor het bedrijf zelf, maar ook zeker voor de hele automarkt.

Waar alle andere autofabrikanten namelijk te maken hebben met tegenvallende verkoopcijfers, schieten de cijfers van Tesla dus door het dak. Toeval, of zegt dit heel veel over de huidige markt?

Tesla beleeft fantastisch kwartaal

De automarkt heeft het, mede dankzij het wereldwijde tekort aan chips, ongelofelijk zwaar. Fabrikanten zien de verkoopcijfers als een malle instorten, al is Tesla één van de weinige uitzonderingen op de regel. Het bedrijf van Elon Musk heeft het afgelopen kwartaal namelijk meer elektrische auto’s verkocht dan ooit tevoren.

De afgelopen drie maanden waren goed voor de verkoop van 241.300 modellen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar heeft Tesla 102.000 auto’s meer verkocht in 2021. Dat zijn al indrukwekkende cijfers, maar al helemaal als je naar het verleden kijkt. In 2019 verkocht het bedrijf van Elon Musk bijvoorbeeld 367.500 in een heel jaar. Een aardig verschil, dus.

Grootste probleem elektrische auto lijkt nu echt opgelost
De Model S Plaid. (Afbeelding: Tesla)

De nieuwe cijfers zijn een duidelijk voorbeeld van hoe de automarkt aan het veranderen is. Tesla laat met zijn nieuwe verkoopcijfers de concurrentie ver achter zich. Niet op het gebied van aantal verkochte auto’s, maar wel qua groei. Zo heeft General Motors, de grootste fabrikant uit de Verenigde Staten, het afgelopen kwartaal 466.997 auto’s verkocht. Dat zijn meer modellen dan Tesla heeft weten te verkopen, maar is wel een daling van 33% ten opzichten van vorig jaar.

Alles behalve rustig aan

Het is voor Tesla nu niet het moment om rustig achterover te leunen en van het succes te genieten. Sterker nog: de fabrikant zet er nog een tandje bij. Zo is het bedrijf de laatste hand aan het leggen aan de gigantische fabriek in Texas en moet ook de Gigafactory in Berlijn, na een hoop problemen, eindelijk gebruikt gaan worden.

Android Auto gebruiken in je Tesla: het is mogelijk (met een omweg)

Wist je overigens dat het mogelijk is om Android Auto te gebruiken in je Tesla? Lees in het bovenstaande artikel hoe je dat doet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen