WhatsApp test nieuw ontwerp voor iPhone (en een hoop andere features)

Apps Wesley Akkerman 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp begint met het testen van een nieuw ontwerp op iPhone. Bèta-gebruikers kunnen nu versie 2.21.200.11 downloaden voor hun smartphone. Je komt dan onder meer tekstbubbels met een vernieuwd uiterlijk tegen. Daarnaast voert het bedrijf veranderingen door aan de onlangs uitgerolde Disappearing Messages.

De update voor Disappearing Messages is beschikbaar voor iedereen die zich aanmeldde voor de bèta. Maar de nieuwe soort tekstbubbels is alleen beschikbaar voor mensen die de populaire berichtendienst op een iPhone gebruiken. Of die bubbels ook naar Android-gebruikers komen, is nog niets bekendgemaakt.

WhatsApp ontvangt verse bèta-update

De vernieuwde bubbels zijn ronder en groter dan voorheen en ogen ook wat kleurrijker. Als fervent gebruiker valt het verschil waarschijnlijk meteen op. Het nieuwe design doet sterk denken aan het ontwerp dat Apple hanteert voor de iMessage-berichtendienst. Wellicht is het daarom dat Android-gebruikers deze update nog niet krijgen.

WhatsApp
Nieuwe kleuren voor tekstbubbels van WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Voor de geïnteresseerden onder ons heeft WABetaInfo ook de kleurcodes van de nieuwe kleuren vrijgegeven. WABetaInfo is een betrouwbare bron aangaande nieuws over nieuwe functies voor WhatsApp. De kleurencodes zijn als volgt:

  1. Oude kleur lichte bubbel: #E1F6CA
  2. Nieuwe kleur lichte bubbels: #E2FDD5
  3. Oude leuren donkere bubbel: #295F60
  4. Nieuwe kleur donkere bubbel: #204F46

Extra opties voor berichten die verdwijnen

WhatsApp geeft verder dus ook extra opties voor de verdwijnende berichten. Als gebruiker kun je nu kiezen uit verschillende tijdseenheden. Nadat de tijd verstreken is, verdwijnt het bericht automatisch. Je hebt nu de keuze uit 24 uur, een week of negentig dagen. Die opties veranderen niet, maar binnen de instellingen kun je wel een standaardtijd instellen. Elk bericht dat zichzelf automatisch verwijdert, verdwijnt dus op het moment dat je daar ingesteld hebt. Zo hoef je dat niet meer per keer te bepalen.

WhatsApp wordt binnenkort beter dan ooit (en dit is het bewijs!)

De huidige bèta-functies komen nu dus naar bèta-testers. Aangezien WhatsApp de functies openbaar test, verwachten we niet dat het nog heel lang duurt voordat de update voor iedereen beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen