WhatsApp wordt binnenkort beter dan ooit (en dit is het bewijs!)

Apps Mark Hofman 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

We hebben er inmiddels al heel veel over geschreven, maar WhatsApp wordt binnenkort een heel stuk beter. Althans, als je meerdere apparaten hebt waarop je de applicatie wilt gebruiken. Multi-Device 2.0 komt er echt aan.

Kort geleden schreef collega Raymon al over het feit dat je de nieuwe functionaliteit zelf uit kon proberen. Nu wordt duidelijk dat de test een succes was en WhatsApp overgaat naar de volgende stap: het daadwerkelijk uitrollen ervan.

WhatsApp binnenkort beter dan ooit

Zo’n luxe als wij binnen onze redactie hebben zal niet iedereen hebben. De kans dat jij dus één smartphone hebt is vrij groot. Toch is de nieuwe functionaliteit ook ideaal voor jou. Het maakt niet uit of je nu een tweede werktelefoon hebt of simpelweg gebruikmaakt van andere apparaten: WhatsApp is binnenkort toegankelijker dan ooit tevoren.

Whatsapp op de smartphone
Whatsapp op de smartphone (Afbeelding: Dimitri Karastelev / Unsplash)

Dat heeft het platform te danken aan een nieuwe functionaliteit genaamd Multi-Device 2.0. Het zorgt ervoor dat jij de dienst op andere platformen, zoals je computer, kunt gebruiken. Nu was dat natuurlijk al het geval, maar moest je telefoon wel verbonden zijn met het internet. Dankzij deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om WhatsApp te gebruiken zonder telefoon. Het wordt dus ook echt een aparte dienst die je op de computer, tablet of andere smartphone kunt gebruiken.

Op een tweede smartphone

Lang verhaal kort: Multi-Device support gaat de manier waarop wij WhatsApp gebruiken dus voorgoed veranderen. Het is dus ook mogelijk om de dienst op een tweede smartphone te activeren, zodat je dezelfde berichten op twee platformen kunt ontvangen. Wanneer jij dus een zakelijke telefoon hebt ben je dus wel gewoon in staat om je eigen berichten bij te houden. Mits je dat zou willen, natuurlijk.

WhatsApp lijkt na jaren van afwezigheid eindelijk naar de iPad te komen

Wanneer de volledige functionaliteit wordt uitgerold is niet bekend, maar het bewijs voor de komst ervan wordt steeds groter en groter. Als we de mensen van WABetaInfo mogen geloven, waar wij onze informatie vandaan hebben gehaald, dan is de uitrol van de functionaliteit slechts een kwestie van tijd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen