De Samsung Galaxy S21 FE lijkt ons in de kou te laten staan

Smartphones Mark Hofman 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de komst van de Samsung Galaxy S20 FE in november 2020 werd het enthousiasme voor het model van dit jaar al direct geboren. Al helemaal toen de consument in januari van dit jaar kennismaakte met de Galaxy S21-serie. Maar waar de consument niet meer kan wachten tot hij er is, lijkt Samsung alles behalve haast te hebben.

Sterker nog: er is een hele grote kans dat de Samsung Galaxy S21 FE dit jaar niet verschijnt. Tegenover DDaily laat een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf namelijk weten niet alleen het oktober evenement, maar de algehele lancering te heroverwegen.

Geen Samsung Galaxy S21 FE?

Officieel was het nog niet, maar Samsung had het idee om halverwege oktober de nieuwe Galaxy S21 FE het levenslicht te laten zien. Sinds de Fan Edition van het vlaggenschip uit 2020 is de interesse in een dergelijk model in 2021 aanzienlijk gestegen. Gezien het tekort aan chips lijkt Samsung alleen zijn gehele planning opnieuw te bekijken. Zo heeft het volgens een woordvoerder het evenement van oktober al in de prullenbak gegooid en lijkt de algehele lancering ter discussie te staan.

Samsung Galaxy S21
Gelekte render van de Samsung Galaxy S21 FE (Afbeelding: Voice)

Dat is overigens, gezien de intensiteit van het chiptekort, geen hele rare beslissing. De Samsung Galaxy S21 FE zou dezelfde processor hebben als de S21-serie, de Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Flip 3. Deze processor komt bij Qualcomm vandaan en heet de Snapdragon 888. Hoe meer van die chips in de Galaxy S21 FE verschijnen, hoe meer het bedrijf dus in de problemen komt met zijn andere smartphones. En daar heeft het niet heel veel aan.

Geen Note en geen FE

De kogel is officieel gezien dus nog niet door de kerk, maar het zou wel een pittige beslissing zijn. Zo is 2021 het jaar waarin de Samsung Galaxy Note niet verschijnt en lijkt nu dus ook de Fan Edition, die vorig jaar zijn intrede maakte, achterwege te blijven.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Dit jaar verscheen er wel een nieuwe variant van de Samsung Galaxy Z Fold 3. Benieuwd wat die smartphone te bieden heeft? Check dan het bovenstaande artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen