Mark Hofman
Mark Hofman Apps 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp krijgt dit jaar grote dreiging van iMessage: dit is waarom

WhatsApp heeft veel negatieve aandacht gekregen de afgelopen maanden, maar is nog steeds met gemak de grootste chat-app van de markt. Concurrenten Telegram en Signal weten weerstand te bieden, maar het is iMessage dat dit jaar de grootste bedreiging gaat vormen.

Althans, dat is het geval als Bloomberg’s Mark Gurman het bij het juiste eind heeft. Volgens betrouwbare bronnen van de journalist komt Apple met grootste wijzigingen omtrent zijn populaire berichtenapplicatie.

WhatsApp maakt met nieuwe update deze handige functie nog beter

iMessage vormt bedreiging voor WhatsApp

WWDC21 staat voor de deur en zal dit jaar onder andere een stapel wijzigingen aankondigen met betrekking tot iMessage. Apple’s populaire berichten-app krijgt volgens Mark Gurman een makeover, waardoor het steeds meer op WhatsApp gaat lijken. Niet voor niets, want volgens de bronnen wil Apple meer weerstand kunnen bieden op dit gebied. Iets dat Telegram en Signal eerder bijvoorbeeld ook al voor elkaar kregen. Al had dat natuurlijk wel meer te maken met WhatsApp zelf.

Gurman noemt een aantal voorbeelden van functionaliteiten die Apple uit wil rollen. Zo wil het bedrijf de meldingen van iMessage meer op basis van status doen (afwezig, aanwezig, etc) en kunnen we bijvoorbeeld ook iPad-widgets verwachten. Daarnaast zal het bedrijf meer willen sleutelen aan de encryptie van de berichten en moet het platform over het algemeen veiliger worden.

iMessage
iMessage logo (Afbeelding: Apple)

We kunnen dus redelijk wat nieuwe functionaliteiten verwachten voor iMessage, al heeft Apple nog wel even tijd nodig. Volgens de bronnen van Gurman zijn de ontwikkelingen nog in een vroeg stadium. Apple zou ze dus makkelijk tot iOS 15.1  of iOS 15.2 kunnen bewaren. De echte strijd met WhatsApp laat dus nog even op zich wachten.

iOS 15

Er is op dit moment nog vrij weinig bekend over het nieuwe besturingsysteem van Apple. De kans dat het de naam iOS 15 krijgt en vanaf beschikbaar is in de herfst van 2021 is dan wel weer groot. Zoals gezegd staat WWDC21 voor de deur en zien we waarschijnlijk alles wat ons te wachten staat op het gebied van het systeem voor de iPhone. Tot die tijd moeten we het uiteraard doen met iOS 14.

Apple onthult stilletjes releasedata iOS 14.5, watchOS 7.4 en macOS 11.3

Geen enkel probleem natuurlijk, want iOS 14.5 staat op het punt uitgerold te worden. Benieuwd wat dat systeem te bieden heeft? Klik dan op de link hierboven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!