Chadwick Boseman-fans woest om Oscars, Anthony Hopkins reageert

Films & Series Jeroen Kraak 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De overleden Chadwick Boseman won tot grote woede van zijn fans dit jaar geen Oscar. Winnaar Anthony Hopkins reageert.

De dood van Chadwick Boseman was een van de meest trieste gebeurtenissen in de filmwereld van dit jaar. De acteur die we onder andere kennen van zijn rol als Black Panther overleed afgelopen augustus aan de gevolgen van kanker. Fans hadden gehoopt dat de acteur als laatste eerbetoon een Oscar zou krijgen, maar dat ging niet door.

Niet Chadwick Boseman wint niet

Anthony Hopkins ging er vandoor met de prijs voor beste acteur van het afgelopen jaar voor zijn rol in The Father. Fans van Boseman zijn woest, want zij vonden dat de overleden acteur de prijs zou moeten krijgen voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Ook de organisatie zelf had al rekening gehouden met de winst van Boseman, aangezien de hele ceremonie vooraf was omgegooid om de acteur als laatste te kunnen eren. Het was dan ook een grote verrassing dat een andere naam uit de enveloppe kwam.

Dat Boseman niet heeft gewonnen zorgt voor flink veel boosheid op Twitter en niet alleen bij de fans. Ook journalisten laten van zich horen. “De Oscars hebben het verkloot door de beste film niet voor het laatst te bewaren en Boseman krijgt niet de eer die hij verdient. Hopkins krijgt een ‘wtf-momentje’ voor zijn beste prestatie in zijn carrière.”

Hopkins ongewild slachtoffer

Dat Hopkins in deze situatie wordt gesleurd zit veel journalisten dan ook niet lekker. “Wees boos op de Oscar-organisatie, maar niet op Anthony Hopkins. Hij zette ook een geweldige rol neer en het is niet zijn fout dat de organisatie de show verkeerd heeft opgezet.” De acteur krijgt het dan ook vooral te verduren van de Boseman-fans terwijl hij er zelf niets aan kan doen.

Overigens heeft Hopkins nu ook van zich laten horen via een opgenomen filmpje op Instagram. “Hier ben ik op mijn thuisgrond in Wales. Ik had nooit verwacht om op mijn 83ste een Oscar te winnen, echt niet. Ik ben jullie allemaal heel dankbaar.”

Hij komt ook terug op Boseman. “Ik wil mijn eer bewijzen aan Chadwick Boseman, die te vroeg van ons is heengegaan. Allemaal heel erg bedankt, ik had dit echt niet verwacht. Ik voel me echt geëerd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen