De elektrische quad van Tesla lijkt er nu toch echt aan te komen

Elektrische auto's Jeroen Kraak 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Er wordt al jaren gesproken over de elektrische quad van Tesla. Er lijkt nu goed nieuws over het bijzondere voertuig te zijn.

De Tesla Cyberquad is een van de grootste mysteries van de bouwer van elektrische auto’s. Net zoals we bij de presentaties van Apple kennen kwam Tesla nog even met een extra melding op het einde tijdens de presentatie van de Cybertruck in 2019.  Daarin werd de bijzondere quad voorgesteld. Dat was ook de enige keer dat we er van hoorden, aangezien het bedrijf erna niets meer over meldde.

De Tesla Cyberquad

De Cyberquad was tijdens die presentatie een bijzonder geval. Het moest laten zien dat je hem makkelijk met de Cybertruck kunt meenemen. Het was dan ook niet duidelijk of de quad van Tesla daadwerkelijk geproduceerd zou worden, alhoewel Tesla-baas Elon Musk liet weten dat de quad een optie is voor mensen die een Cybertruck kopen.

Toch hebben we daarna niets meer van de Tesla Cyberquad gehoord. Wel zagen we ‘m een paar keer verschijnen bij evenementen en maakte Hot Wheels er een miniatuurversie van. Toch horen we nu eindelijk weer een teken van leven.

Een nieuwe aanvraag

Tesla heeft een aanvraag ingediend voor een trademark met de naam Cyberquad. Ja, daar is die dus eindelijk weer. Deze keer doet het bedrijf het voor verschillende kledingstukken zoals shirts, jassen en schoenen.

Je zal je waarschijnlijk afvragen waarom Tesla dit alleen voor kleding doet en niet voor voertuigen. Daar is echter een logisch antwoord op. Het bedrijf diende de aanvraag al in tijdens het jaar wanneer het bedrijf het voertuig presenteerde: 2019.

Hoewel kleding misschien niets over het voertuig zegt, lijkt het in dit geval toch wel wat te doen. Waarom zou Tesla kleding uitbrengen met de naam van een product dat niet bestaat? De grote vraag is natuurlijk wel wanneer we de quad kunnen verwachten. Met de vertraging van de Cybertruck naar 2022 lijkt de ATV dus pas daarna ergens te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen