Opmerkelijk: Electronic Arts wil afscheid nemen van FIFA

Games Jelle van Es 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we kijken naar de FIFA-reeks, dan is dat één van de populairste games op de markt. Onlangs verscheen het nieuwste deel, maar het zou kunnen dat dat voorlopig de laatste game is zoals we die kennen.

Want via een persbericht liet Electronic Arts weten dat het blij is met de release van FIFA 22, maar dat in de toekomst men hun voetbalgamereeks onder een andere naam uit zou kunnen brengen. Net als dat Konami heeft gedaan met eFootball in plaats Pro Evolution Soccer. Maar dat resulteerde in een enorme drollenbak.

Electronic Arts neemt afscheid van FIFA

In het persbericht wordt het niet zo letterlijk gezegd dat men stopt met het noemen van de games FIFA. Er gaat een heel verhaal aan vooraf waarom de gameserie succesvol is en dat het nieuwste deel ook goed is ontvangen. En daarmee ziet de toekomst er positief uit voor de game. Maar tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat ze spelen met het idee om de games te voorzien van een nieuwe naam. En daarbij benadrukt men dat de licentie van de naam losstaat van alle andere licenties. Je zult in de toekomst dus gewoon kunnen blijven spelen met je favoriete teams en spelers. Hieronder de desbetreffende quote:

FIFA 22
Beter rondrennen op het veld (Afbeelding: Electronic Arts)

Wellicht dus dat de toekomstige games gewoon EA Football gaan heten. Of Ronaldo Super Soccer 2023. Of dat men uiteindelijk gewoon toch gaat voor FIFA 23, omdat het een veilige keuze is. Waarom men dit zo naar buiten brengt en overweegt de populaire gamereeks van een nieuwe naam te voorzien, dat is niet duidelijk. Het zou natuurlijk te maken kunnen hebben met de negatieve sfeer die hangt rondom de organisatie, waar corruptie lang een grote rol heeft gespeeld en waar men soms vanuit een ivoren toren naar het voetbal kijkt.

Miljoenen spelen het al

FIFA 22 is vorige week uitgebracht en wordt al door miljoenen gamers gespeeld. Zo zouden 9,1 miljoen gamers de game hebben gespeeld en zijn er inmiddels 7,6 miljoen teams voor Ultimate Team aangemaakt. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

FIFA 22 neemt kritiek op lootboxes (niet) ter harte: dit verandert er

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen