Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Cars 15 okt 2021

Wanneer alle auto’s ter wereld volgens Elon Musk elektrisch zijn

De meeste mensen rijden nu nog een benzineauto, maar dat gaat veranderen. Elon Musk vertelt wanneer volgens hem alle auto’s elektrisch zijn.

Als je zelf regelmatig op de snelweg rijdt, zie je om je heen steeds meer elektrische auto’s. Natuurlijk kennen we allemaal de Tesla’s van Elon Musk, maar ook andere merken komen met steeds meer elektrische modellen. Natuurlijk zijn elektrische auto’s beters voor het milieu, maar er zijn nog steeds een aantal problemen die de overgang in de weg zitten.

De toekomst is elektrisch?

Een van de belangrijkste problemen is misschien wel de aanschafprijs van een elektrische auto. Deze ligt nog altijd hoger dan die van een wagen op traditionele brandstoffen. Volgens experts kan het in het midden van het decennium gelijkliggen.

Toch duurt het nog veel langer voordat echt iedereen elektrisch rijdt. Er zijn natuurlijk ook zaken als infrastructuur nodig. In Nederland ligt die er bijvoorbeeld al, maar rijden met in Tesla in Afrika wordt natuurlijk een stuk lastiger.

Je Tesla krijgt binnenkort een zeer interessante functionaliteit

De mening van Elon Musk

Tijdens een aandeelhoudersevenement van Tesla heeft Elon Musk meer verteld hoe hij de toekomst ziet van elektrische auto’s en dan in bijzonder met betrekking van zijn bedrijf. Er zijn volgens hem 2 miljard voertuigen in de wereld en de productie is 100 miljoen voertuigen per jaar. Auto’s gaan ongeveer 20 jaar mee voordat ze op de sloop terechtkomen. Van alle auto’s zijn op dit moment minder dan 1 procent elektrisch. Voor hem duurt het dan ook 30 tot 40 jaar totdat Tesla niet meer hoeft te mijnen voor grondstoffen van batterijen. Dat betekent dus dat volgens hem in 2050 of 2060 de gehele wereld elektrisch rijdt.

Goed, dat is nog een hele tijd, maar de omslag bij fabrikanten is steeds beter te zien. Elon Musk zei eerder al dat hij in 2030 20 miljoen auto’s per jaar wil bouwen. Als andere merken dit tempo bijbenen kan natuurlijk een omslag gemaakt worden.

Toch zijn alle voorspellingen nog allemaal wat verschillend. Zo denkt UBS dat 100 procent van de autoverkoop in 2040 elektrisch zal zijn, terwijl onderzoeksbureau UHS Markit denkt dat slechts 62 procent van de autoverkoop elektrisch zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Reageer op artikel:
Wanneer alle auto’s ter wereld volgens Elon Musk elektrisch zijn
Sluiten