Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla’s beste feature komt mogelijk ook naar jouw elektrische auto

Terwijl klanten die ervoor betaald hebben het nog niet ontvangen kijkt Elon Musk alweer een stap verder. De CEO van Tesla laat namelijk weten dat andere automakers ook toegang kunnen krijgen tot Full Self-Driving. Zo kan ook jouw elektrische auto in de toekomst waarschijnlijk gewoon autonoom rijden.

Het delen van dit soort kennis en technologie is iets dat Tesla siert, maar het bedrijf lijkt weinig gevoel voor timing te hebben. Met deze aankondiging schopt het bedrijf van Elon Musk een groot aantal klanten tegen de schenen.

Tesla’s Full Self Driving in jouw elektrische auto

Tijdens een vergadering met Tesla investeerders bracht CEO Elon Musk het opvallende nieuws naar buiten. Hij liet weten:

Het laat zien dat Elon Musk verder kijkt dan Tesla alleen. Zo sluit dit bijvoorbeeld goed aan op de eerdere beslissing om de Superchargers open te stellen voor andere elektrische auto’s. Alleen zijn sommige consumenten, terecht, niet heel erg blij met het nieuws.

Consumenten zijn boos

Er zijn namelijk best wel wat consumenten die, bijvoorbeeld, in 2018 al flink wat geld hebben neergelegd voor Full Self-Driving. Tesla heeft deze klanten alleen tot op heden nog niet voorzien van die functionaliteit. Zo is het op dit moment alleen mogelijk om toegang tot de beta aan te vragen door een speciale rijtest te doen. Wanneer je een perfecte score behaald krijg je eerder die betaversie dan wanneer je het niet haalt. Iets dat vervelend is, want het systeem voor deze test werkt alles behalve vlekkeloos.

Dat Elon Musk alweer verder in de toekomst kijkt is dus prettig, maar roept wel vraagtekens op bij consumenten. Want waarom niet eerst de huidige problemen oplossen, voordat je andere autofabrikanten gaat helpen? En om heel eerlijk te zijn denk ik dat de consument daar best wel een goed punt heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!