Tesla klopt op de deur van Samsung en wil hulp bij Full Self Driving

Elektrische auto's Wesley Akkerman 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan zijn Samsung en Tesla met elkaar in gesprek over de volgende iteratie van Full Self Driving. Het gaat naar verluidt om een nieuwe chip. De nieuwe processor komt als eerste naar de nieuwe Cybertruck toe, die mogelijk volgend jaar verschijnt. Beide bedrijven hebben zelf niets bekendgemaakt over een mogelijke voorzetting van de samenwerking.

Wanneer je onlangs een Tesla kocht, dan beschik je waarschijnlijk over een model met de FSD Computer aan boord (FSD staat voor Full Self Driving). Die processor maakte het bedrijf in samenwerking met Samsung. Nu lijkt het erop dat beide bedrijven wederom de handen ineenslaan voor de volgende generatie van die chip.

Tesla en Samsung werken opnieuw samen?

Tijdens Tesla AI Day dit jaar werd aan CEO Elon Musk gevraagd of de huidige chip niet tegen beperkingen aanloopt. Uit de reactie van Musk blijkt dat de CEO nog steeds geloof in de capaciteit van de hardware. Hardware 3, of FSD Computer 1, moet nog steeds in staat zijn volledig autonoom te kunnen rijden, met een hoger veiligheidsniveau dan mensen aanbieden.

Deze bizarre Tesla Cybertruck van hout wil je echt hebben
Tesla-CEO Elon Musk tijdens de presentatie van de Cybertruck. (Afbeelding: Frederic J. BROWN / AFP)

Ondertussen liet het bedrijf ook al weten dat er voortgebouwd wordt op die chip. Hardware 4, of FSD Computer 2, zoals de opvolger genoemd wordt, werd ook meteen gekoppeld aan de tweede Cybertruck. De aankomende processor moet tot vier keer veiliger zijn dan het huidige model in de elektrische wagens.

De nieuwe processor

Waarschijnlijk slaat Tesla wederom de handen ineen met de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung voor het ontwikkelen van de nieuwe processor. Dat melden bronnen aan de Korea Economic Daily. De gesprekken zijn naar verluidt vergevorderd. De deal zou zelfs al zo goed als rond zijn, aldus de publicatie.

De benodigde chips zouden in het vierde kwartaal van 2021 geproduceerd worden. Samsung zou genoeg productiecapaciteit hebben om aan de vraag van de automaker te kunnen voldoen. Mocht de chip belanden in de tweede Cybertruck, dan merken we dat tegen het einde van volgend jaar pas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Korea Economic Daily

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen