Galaxy Tab A7 Lite: 5 dingen die je moet weten voor je ’em koopt

Tech reviews Mark Hofman 25 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite zorgt ervoor dat praktisch iedereen met een tablet aan de slag kan gaan. Voor €159 haal je het product in huis en ben kun je eigenlijk doen wat iedere andere tablet ook kan. Al zijn er wel een aantal dingen die je van tevoren moeten weten.

Om je een goed beeld te geven van de Galaxy Tab A7 Lite heeft Mark het apparaat een aantal weken gebruikt. In dit artikel zet hij vijf dingen op een rij die je moeten weten, voordat je dit product ook daadwerkelijk aanschaft.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een tablet die uiterst toegankelijk. Het maakt niet uit of je een laag budget hebt of als jong persoon je allereerste tablet ooit gaat kopen: met een adviesprijs van €159 is dit waarschijnlijk de meest toegankelijke optie die er is. Althans, als je kijkt naar de producten die een beetje de moeite waard zijn.

Je hoeft geen magistrale dingen te verwachten als je de Galaxy Tab A7 Lite gaat gebruiken. Het is nu eenmaal een instapmodel waarmee je simpelweg uit de voeten kan. Geen indrukwekkend beeldscherm, geen explosief goede camera en ook zeker geen ontzettend snelle processor. Wat is het wel? Een tablet die simpelweg je dagelijkse taken uit kan voeren en ervoor kan zorgen dat je rustig kunt genieten van je favoriete content.

Tab A7 Lite
Is het geen pareltje? (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung Galaxy Tab A7 Lite: 5 dingen die je moet weten

Je hebt nu een iets beter beeld van wat voor een product de Samsung Galaxy Tab A7 Lite precies is, maar je weet waarschijnlijk nog niet of je hem aan moet schaffen. Om je te helpen bij die beslissing zet ik vijf dingen, zowel positief als negatief, op een rij die je wat mij betreft zou moeten weten over de tablet.

#1 Beeldscherm past bij de prijs

Het beeldscherm van de Galaxy Tab A7 Lite is…prima. Je ziet vrijwel direct dat je te maken hebt met een goedkoop TFT-beeldscherm. Maar het voldoet simpelweg. Voor €159 beschik je over een 8.7-inch display met een 800 x 1340 pixels resolutie en een pixeldichtheid van 179ppi. Dat is niet baanbrekend, maar het voldoet om je favoriete content op YouTube of Netflix met een gerust hart te bekijken. Niets meer, maar ook zeker niets minder.

#2 Strak ontworpen, heerlijk in de hand

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een aantrekkelijke tablet. De schermranden maken misschien een wat verouderde indruk, maar over het algemeen is het uiterlijk best strak. Het feit dat hij ook nog eens ideaal is voor het dagelijkse gebruik vanwege het feit dat hij zo lekker in de hand ligt.

Het is vooral opvallend dat deze goedkope tablet alles behalve goedkoop aanvoelt. Dankzij de aluminium afwerking en het gewicht van 366 gram voelt de Samsung Galaxy Tab A7 Lite uiterst solide aan. Geniaal voor een apparaat van €159.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review
Scherm voldoet aan de verwachting (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Traag (en dat snap ik niet zo goed)

Je hoeft niet teveel te verwachten van de Samsung Galaxy Tab A7 Lite, maar dan nog kan je teleurgesteld worden. De tablet is bijvoorbeeld in staat om bepaalde games, zoals Asphalt 9, vlekkeloos te draaien. Maar daar moet de processor toch echt wel enige tijd hard voor werken. De laadschermen van dit soort games zijn dus ontzettend lang.

Maar ook wanneer je deze tablet niet gebruikt voor het spelen van games zul je zien dat je niet met het krachtigste product van de markt te maken hebt. Van de menu’s tot aan het startscherm: de Galaxy Tab A7 Lite is zeker niet de snelste en kan voor enige irritatie zorgen. Dan weet u dat alvast.

#4 Camerasysteem indrukwekkender dan je denkt

Ik ga niet beweren dat het camerasysteem van de Samsung Galaxy Tab A7 Lite een fantastische is. Voor deze adviesprijs hoef je dat ook helemaal niet te verwachten, maar hij valt me wel echt alles mee. De selfiecamera van de tablet voldoet overigens makkelijk aan de verwachtingen en is niet heel goed. Maar dat geldt dus niet voor de enkele camera op de achterkant van de tablet.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review
Pittig goed voor een tablet van €159 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Galaxy Tab A7 Lite maakt, zoals je hierboven ziet, prima foto’s. Er komt zeker een flinke lading nabewerking bij kijken vanaf de kant van Samsung. Maar als het resultaat er vervolgens zo uitziet, dan gaan we daar voor €159 zeker niet over klagen.

#5 Samsung Galaxy Tab A7 Lite: ontzettend toegankelijk

Om even op die adviesprijs door te gaan: de Samsung Galaxy Tab A7 Lite is ontzettend toegankelijk. Ik kan me best wel voorstellen dat jongeren of mensen die voor het eerst een tablet willen proberen echt zielsgelukkig kunnen worden van dit model. Al helemaal, omdat de drempel echt niet hoog is.

 

We kunnen natuurlijk niet in ieders portemonnee kijken, maar wel naar de gehele tabletmarkt. Wat dat betreft is de Galaxy Tab A7 Lite simpelweg je meest toegankelijke optie. Het is zeker niet de goedkoopste tablet, maar je krijgt wel echt het meeste waar voor je geld in deze prijscategorie.

Galaxy Tab A7 Lite

Samsung

7 Score

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Heerlijk in de hand
  • Beeldscherm prima
  • Camerasysteem

Minpunten

  • Selfiecamera
  • Snelheid

We kunnen natuurlijk niet in ieders portemonnee kijken, maar wel naar de gehele tabletmarkt. Wat dat betreft is de Galaxy Tab A7 Lite simpelweg je meest toegankelijke optie. Het is zeker niet de goedkoopste tablet, maar je krijgt wel echt het meeste waar voor je geld in deze prijscategorie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen