Marvel-ster speelt Super Mario in de gloednieuwe film van Nintendo

Films & Series Jeroen Kraak 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij Super Mario denk je natuurlijk aan een Nintendo-game in plaats van een film. Toch komt die laatste er met een Marvel-ster in de hoofdrol.

Let’s Go: dat moeten de mensen bij Nintendo gedacht hebben om met een nieuwe Super Mario-film te komen. Het bedrijf heeft tijdens een Nintendo Direct-presentatie meer informatie over de film uit de doeken gedaan.

Een Super Mario-film

21 december 2022 is het zover: de nieuwe Super Mario-film komt dan uit in de bioscoop. Nintendo werkt hiervoor samen met Illumination en de twee hebben een ware sterrencast gevonden voor de animatiefilm. In de hoofdrol zien we niemand minder dan Chris Pratt. Die ken je wellicht beter als Peter Quill in Marvel’s Guardians of the Galaxy.

Naast Pratt heeft Nintendo voor de Super Mario-film nog een aantal andere grote (stem)acteurs weten te strikken. Zo wordt de stem van Browser ingesproken door Jack Black die al veel stemrollen op zijn naam heeft staan. Anya Taylor-Joy is princes Peach, we zagen haar eerder al in The Queen’s Gambit. Verder zijn er ook nog rollen voor Charlie Day (Luigi), Seth Rogen (Donkey Kong) en Keegan-Michael Key (Toad).

Bouw je Super Mario 64-levels met deze speciale LEGO-set

Geen grote verrassing

Dat er een film over Super Mario komt is al langer bekend. De film werd al in 2018 aangekondigd, maar er lijkt nu dus echt schot in de zaak te zitten. Nintendo werkt hiervoor samen met Illumination. Dat bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor films als Despicable Me en Minions. Ook de mensen achter de schermen zijn behoorlijk ervaren. Zo is Mario-bedenker Shigeru Miyamoto betrokken als producer en wordt de film geregisseerd door Aaron Horvath, die eerder al Teen Titans Go! maakte.

Toch weten we nog niet alles. Nintendo heeft nog niet de naam van de film bekendgemaakt en ook het plot is nog een groot mysterie. Aangezien het nog wel even duurt voordat de film uitkomt, verwachten we de komende maanden meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen