Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Android, letten we op? Deze iPhone uit 2013 krijgt nog steeds updates!

Als we het over de strijd tussen Android en iOS moeten hebben, dan zijn er veel zaken waarbij we Android als winnaar uit de strijd kunnen laten komen. Maar er zijn nu eenmaal dingen die Apple met de iPhone doet, waar Google niet eens bij in de buurt komt.

Zo is het al lang en breed bekend dat Apple zijn smartphones veel en veel langer ondersteund. Een verhaal dat nu nog eens extra bijval krijgt. Het wordt namelijk duidelijk dat iPhones die niet in aanmerking komen voor de iOS 15 update, voorzien zijn van een nieuwe update. Zo ook de iPhone 6 uit 2014 en iPhone 5s uit 2013.

iPhone uit 2013 krijgt nog een update

Je leest het goed: je Android smartphone uit 2018 krijgt ieder kwartaal nog een beveiligingsupdate, voordat hij vanaf volgend jaar niet meer ondersteund kan worden. Dat houdt dus in dat een Galaxy Note 9 vanaf 2022 praktisch de prullenbak in kan. Op dat gebied is Google dus nergens als je het naast Apple zet. Het Amerikaanse bedrijf van CEO Tim Cook heeft namelijk een nieuwe update uitgerold voor drie toestellen.

Beste Apps iOS en Android
De 5s uit 2013 (Afbeelding: Apple)

Het gaat om de iPhone 5s uit 2013 en de iPhone 6 en 6 Plus uit 2014. De drie smartphones komen niet in aanmerking voor iOS 15, maar hebben wel iOS 12.5.5. gekregen. Deze nieuwe software-update wordt door Apple flink aangeraden, omdat het een aantal belangrijke beveiligingsupdates met zich meebrengt.

Niet alleen de smartphones

Naast oudere smartphones van Apple, zoals die iPhone 5s, zijn er meer apparaten die in aanmerking komen. Zo worden ook de iPad Air, mini 2, mini 4 en zelfs de zesde generatie iPod touch van de update voorzien.

Het is geen wereldschokkend update, maar het zorgt er in ieder geval voor dat oudere apparaten nog steeds te gebruiken zijn. Iets waar Google met Android zeker nog iets van kan leren. Zoals gezegd stopt de ondersteuning van bepaalde apparaten al na drie jaar en worden er alleen nog maar kwartaalupdates uitgerold. Dat is best wel weinig voor apparaten waar je in eerste instantie een hoop geld voor betaald.

De producten van Apple zijn dan wel niet goedkoop, maar je kan in ieder geval niet zeggen dat je qua levensduur geen waar voor je geld krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!