Slecht nieuws voor mensen met een Samsung Galaxy Note 9

Smartphones Mark Hofman 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de komst van de zomerreleases kon je de klok erop gelijk zetten dat ondersteuning voor de Samsung Galaxy Note 9 een dezer dagen minder zou worden. Vandaag lijkt die dag officieel aangebroken te zijn.

Samsung maakt bekend dat het vlaggenschip uit 2018 niet meer in aanmerking komt voor maandelijkse updates. Tot op heden was dat nog wel het geval, maar met ingang van deze maand niet meer. Als jij een Galaxy Note 9 hebt is het goed om te weten dat je de update nog maar een keer per kwartaal krijgt.

Samsung Galaxy Note 9 in de laatste fase

Het is inmiddels een beetje een natuurlijk process geworden. Smartphones van Samsung worden gelanceerd, gaan een aantal jaar mee, krijgen minder updates en worden op het gebied van veiligheid uiteindelijk aan hun lot overgelaten. Zo ook de Galaxy Note 9 uit 2018. Het vlaggenschip wordt nog ondersteund en zal het komende jaar in ieder geval vier belangrijke beveiligingsupdates krijgen. Maar daar blijft het vervolgens ook bij.

Samsung Galaxy Note 9
De Note 9 serie (Afbeelding: Samsung)

Om enige verwarring te voorkomen: De Samsung Galaxy Note 9 krijgt geen standaard Android-updates meer. Geen nieuwe functionaliteiten of belangrijke oplossingen, dus. Consumenten krijgen alleen een keer per kwartaal een update om het toestel veilig te houden. Niets meer en niets minder.

Het is dus wel slim om binnen nu en een jaar tijd te gaan kijken naar een nieuwe smartphone. Na 12 maanden zal de Samsung Galaxy Note 9 helemaal niet meer voorzien worden van updates en is het veiliger voor iedereen dat je overstapt.

Ook deze smartphones aan de beurt

De Samsung Galaxy Note 9 is overigens niet de enige smartphone waarvoor de strategie wordt aangepast. Vandaag wordt bekend dat ook de Samsung Galaxy S8 Lite, Galaxy Note FE, Galaxy A03 en Galaxy F42 alleen nog maar per kwartaal bijgewerkt worden.

Samsung Galaxy Z Flip 3: ze hebben het ein-de-lijk voor elkaar!

Ondanks het feit dat vier jaar ondersteuning niet heel lang lijkt, is dit wel degelijk een stap vooruit. Sterker nog: Samsung heeft sinds 2019 als enige fabrikant in de Android-markt al zijn smartphones minimaal van vier jaar aan beveiligingsupdates voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen