Windows 11 tilt de Dark Mode naar een veel hoger niveau

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Windows 11 beschikt, tot groot genoegen van veel consumenten, over een Dark Mode. Al lijkt Microsoft de boel iets anders aan te pakken dan we van andere systemen gewend zijn.

Microsoft tilt de Dark Mode met zijn aankomende besturingssysteem voor computers en laptops naar een veel hoger niveau. Naast het uiterlijk verandert ook de manier waarop je de software gebruikt.

Windows 11 beschikt over imposante Dark Mode

Het is een aantal betatesters opgevallen dat Windows 11, wanneer deze in de Dark Mode gebruikt wordt, iets anders doet dan andere systemen. Een observatie dat inmiddels ook door Microsoft zelf bevestigd is. Tegenover BleepingComputer laat het bedrijf weten dat niet alleen het uiterlijk van het systeem, maar ook de geluiden worden aangepast in de Dark Mode.

De verrassende Windows 11-functies die je echt wil proberen
Het systeem op je nieuwe laptop (Afbeelding: Microsoft)

Wanneer jij Windows 11 gebruikt in een donkere modus zullen de notificaties binnen het systeem rustiger overkomen. Microsoft maakt gebruik van kalme en zachte geluiden om de sfeer binnen het systeem toegankelijk te houden. Precies waar een Dark Mode voor bedoeld is. Wanneer je de lichte modus van het systeem gebruikt zul je dus niet alleen het verschil zien, maar ook horen.

Waarom het verschil?

Microsoft gaf eerder al aan de geluiden van Windows 11 aanzienlijk rustiger te willen maken. Al is het wel de vraag waarom het bedrijf ervoor kiest om de geluiden in de lichte modus scherper te houden dan in de donkere modus. Volgens Microsoft zelf heeft dat te maken met het feit dat ook mensen met slecht zicht, of helemaal geen zicht, op die manier hun gebruik op het moment van de dag aan kunnen passen.

Al gaat het verder dan dat. Volgens onderzoek van Microsoft zorgen zachte geluiden, net als de Dark Mode, er onbewust voor dat de productiviteit van de gebruiker stijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen