Microsoft vertelt wanneer je gratis Windows 11 kan downloaden

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je upgraden naar Windows 11? Dan heeft Microsoft heel goed nieuws voor je. Het besturingssysteem komt snel uit.

We weten al een tijdje dat Windows 11 er aankomt, maar wanneer precies wisten we nog niet. Microsoft heeft nu echter duidelijkheid gegeven wanneer we het nieuwe besturingssysteem voor de PC kunnen verwachten.

Windows 11 komt sneller dan verwacht

Toen Microsoft in juni Windows 11 introduceerde, zei het bedrijf dat we het besturingssysteem kunnen verwachten tijdens Holiday 2021. Meestal wordt hiermee ergens in november/december bedoeld. Het wordt echter veel eerder. Microsoft gaat de update vanaf 5 oktober in fases uitrollen.

Heb je een PC die Windows 11 ondersteunt? Dan is de upgrade helemaal gratis. Je krijgt op jouw PC dan vanzelf een melding dat je het nieuwe besturingssysteem kunt downloaden. Als je vanaf die datum een nieuwe PC koopt, dan is er een kans dat het systeem vanaf die datum bij de meeste exemplaren al geïnstalleerd. Je hoeft het dan alleen in te stellen. Is dat niet het geval? Dan kun je dat zelf alsnog gratis doen wanneer je een melding krijgt.

Microsoft 365-prijzen gaan als een malle omhoog: waarom is dat?

Een hoop nieuwe functies

Windows 11 is het nieuwe besturingssysteem voor PC’s die niet op macOS of Linux draaien. Het belooft een aantal nieuwe functies. Natuurlijk ziet de nieuwe UI er gelikt uit, maar er is meer. Via Start staat nu jouw content centraal en daarbij speelt Microsoft 365 een belangrijke rol. Zie zie je meteen je recente files. Ook moet het makkelijker worden om te multitasken.

Ook zegt Microsoft dat Windows 11 de beste Windows is om op te gamen. Het zorgt dat de volle potentie van jouw systeem wordt benut met DirectX12 Ultimate, DirectStorage en Auto HDR. Ook komt er een geheel nieuwe Microsoft Store met apps, games, shows en films.

We raden je gewoon aan te wachten tot wanneer je de update krijgt aangeboden van Microsoft. Er zijn namelijk valse versies op de markt die zorgen voor rotzooi op je computer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen