De Cat S62 Pro: onverwoestbare smartphone mét warmtecamera

Smartphones Maarten Verkoren 1 sep 2021
Leestijd: 5 minuten

De Cat S62 Pro is een must have voor iedereen die een goede smartphone wil maar voor wie de gemiddelde telefoon te kwetsbaar is. Als je zoals ik geregeld je telefoon laat vallen of hem meeneemt de natuur in waar hij nat, vies, stoffig of zanderig wordt, is de Cat S62 Pro een enorme verbetering. Hij is bovendien aantrekkelijk geprijsd, heeft een groot scherm, een prima camera en een aantal leuke extra features. 

Als fervent iPhone-gebruiker en Apple-liefhebber (al sinds 1994) is het voor mij altijd even wennen om een Android in handen te hebben. Als die ook nog eens een stuk groter en zwaarder is dan de slanke iPhone-modelletjes waar ik aan gewend ben, is dat eerst even slikken. Ik ben gek op de kleinere iPhones omdat ze weinig wegen, in mijn broekzak passen en ik ze volledig met één hand kan bedienen. Daarom begin ik ook nooit aan die idiote Plus-telefoons, want zo’n halve tablet tegen mijn oor vind ik niets. Bovendien laat ik mijn kleine iPhones al vaak vallen, en met een groter, onhandiger toestel zou de ellende niet te overzien zijn.

De Cat S62 Pro: onverwoestbare smartphone mét warmtecamera
Mooi, stoer en compleet toestel (Afbeelding: Caterpillar)

 

De schermbeschermingsstickers (lelijk woord, I know) op mijn iPhones moet ik regelmatig vervangen als ze weer eens gebroken zijn. Soms is het glas aan de voor- of achterkant ook gebroken of erger. Dingen vallen nu eenmaal, uit broekzak, jaszak, handen of van tafel. Of als ik uit de auto stap. Na tien jaar smartphones weet ik inmiddels dat dit echt niet te voorkomen is. De Cat S62 Pro blijkt de oplossing. 

De Cat S62 Pro: onverwoestbare smartphone mét warmtecamera
De zijkanten, voorkant en achterkant (Afbeelding: Caterpillar)

De Cat S62 Pro overleeft alles

Deze smartphone is officieel een werktelefoon, ideaal voor mensen die in de bouw of industrie werken. Je kan hem met handschoenen aan gebruiken of met natte handen (perfect voor ons klimaat, denk aan herfst en winter) en de Cat S62 Pro overleeft gemakkelijk een val op beton of staal. In testen op YouTube zie je testers hem ook uit een raam op de eerste verdieping gooien, overrijden met een Ferrari, onderdompelen in een aquarium of afspoelen met een tuinslang of kraan nadat ie in het zand of in de blubber heeft gelegen. Dat is toch wel briljant, moet ik zeggen. 

Hoe doet de Cat S62 Pro dat? Om de telefoon zit een sterk aluminium frame met verzonken schroefjes aan de zijkanten. Aan de ene kant zitten de aanknop en de volumeknoppen en aan de andere kant een simkaart-tray waar twee sims en een extra micro-sd-kaart in kunnen. Ook zit er een blitse oranje knop op waaraan je eenvoudig een functie toewijst in de instellingen. Leuke feature!

De Cat S62 Pro: onverwoestbare smartphone mét warmtecamera
De programmeerbare oranje knop (Afbeelding: Caterpillar)

Ultra robuust

De achterkant is van sterk kunststof waar geen vingerafdrukken op achterblijven, met aan de onderkant nog een geribbelde zone voor extra grip. Boven die zone zit een vingerafdruklezer die zeer snel is, sneller dan die van mijn iPhone. De camera wordt beschermd door een stevige kunststof rand waarin hij verzonken ligt. 

Aan de voorkant zie je ook een opstaande rand die het (Corning Gorilla Glass 6) beeldscherm beschermt. Er zat al een screenprotector (mooier woord) op meegeleverd, geniaal, want ik heb me altijd afgevraagd waarom bijvoorbeeld Apple dat niet standaard doet. Koop je een iPhone, moet je apart een sticker kopen en die zelf aanbrengen, met als gevolg dat er rommel onder komt en bubbels blijven zitten. Een verademing! 

CAT smartphone gaat de ruimte in (en keert veilig terug)

Door de extra robuuste afwerking is de Cat S62 Pro dikker dan andere smartphones, logisch, maar voor mij was dat wennen. Echter gebruik ik en veel anderen met mij een hoesje bij andere telefoons, hetgeen die dan ook weer dikker maken. Een hoesje is zeker niet nodig bij de Cat S62 Pro, dus dat scheelt weer, ook in dikte. 

Beeldscherm

Het 5.7 inch beeldscherm doet wat het moet doen, ik zie weinig verschil met andere telefoons. Foto’s maken gaat ook goed, de camera is niet beter of slechter dan andere smartphones met dezelfde specificaties. De accu hield het bij regelmatig gebruik makkelijk twee dagen vol, dit terwijl de batterij van mijn iPhone SE na een halve dag alweer helemaal leeg was. Prima telefoon om mee te survivallen! 

Cat S62 Pro
Zelfs in de ruimte voelt de Cat S62 Pro zich thuis (Afbeelding: Caterpillar)

Geïntegreerde FLIR-thermische camera

Naast de gewone camera, beschikt de Cat S62 Pro over een geïntegreerde thermische camera van FLIR. Die is uitermate geschikt voor professionals, maar ook de doe-het-zelver kan hier veel plezier aan beleven. Ik heb de thermische camera getest en niet alleen is het leuk om mee te spelen (coole feature!) maar ook is het gewoon heel handig om in huis (of buitenshuis) in kaart te kunnen brengen waar het warm of koud is. Onlangs is de Cat S62 Pro zelfs de ruimte in gestuurd en met de FLIR-camera konden temperaturen worden gemeten en unieke foto’s en video’s van de aarde vanuit de stratosfeer worden gemaakt. 

De Cat S62 Pro: onverwoestbare smartphone mét warmtecamera
Eenvoudig in beeld brengen waar het warm of koud is (Afbeelding: Caterpillar)

Conclusie:

Robuust, compleet en ideaal voor op de werkvloer. Maar ook voor de thuisgebruiker is dit een ideale, onverwoestbare smartphone met veel features en dat in de middenklasse qua prijs. Oh ja, en je kan er ook nog eens mee bellen. Je kan zeggen wat je wil, maar de wetenschap dat je telefoon een zombie apocalyps kan overleven, is toch wel erg prettig. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!