Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 3 sep 2021

5 Marvel superhelden die slechter zijn dan je eigenlijk dacht

De helden uit de wereld van Marvel zijn in het leven geroepen om de wereld te redden van het kwaad. Al doen deze personages soms kwaadaardige dingen om dat doel te bereiken. Zijn ze stiekem niet een tikkeltje slechter dan we eigenlijk dachten?

Van Iron Man tot Captain America en door naar de Hulk: deze helden redden de wereld, maar hebben wel een gezond portie lak aan de regels om dat voor elkaar te krijgen. In dit artikel vertelt Mark je welke helden zich daar iets schuldiger aan maken dan anderen.

Deze 5 Marvel-helden zijn iets slechter dan je dacht

Laten we overigens even duidelijk zijn: we nemen het deze Marvel-helden niet kwalijk dat ze soms over de streep gaan. Al zal de één misschien wel iets meer genieten van dat kleine vleugje kwaad dan de ander. Dit zijn de helden die het donkere pad soms met liefde bewandelen:

#1 Nick Fury: Marvel’s meesterbrein

Nick Fury is het meesterbrein van onze selectie aan helden. Hij is de man die ervoor zorgde dat de Avengers bij elkaar kwamen en is dus indirect verantwoordelijk voor het feit dat de aarde gered is van buitenaardse bedreigingen. Al heeft de beste man daar wel een paar sluwe trucjes voor nodig gehad.

Dit is de slechtste Marvel-film ooit: maak kennis met Howard the Duck

Zo manipuleert het personage de Marvel-helden om zijn zin te krijgen, maar is hij er ook niet vies van om zo nu en dan gewoon tijden te verdwijnen. Zelfs op momenten dat de Avengers de beste man best nog wel eens nodig zouden kunnen hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat hij de krachtigste held (Captain Marvel) geheim heeft gehouden voor de rest van de groep.

Marvel
Nick Fury (Afbeelding: Marvel Studios)

#2 Iron Man: de producent van het kwaad

Of het te maken heeft met het feit dat hij wapens verkocht aan kwaadaardige groeperingen weten we niet precies, maar Tony Stark is niet bepaald een lieverdje. Ondanks zijn heldhaftige daden als Iron Man staat de beste man soms ook aan het hoofd van het kwaad. Niet bewust misschien, maar de creatie van Ultron was nu niet bepaald zijn beste beslissing ooit…

Avengers Endgame Robert downey jr Iron Man Marvel
Staat ‘ie hoor! (Afbeelding: Marvel Studios)

#3 Jessica Jones: een pittige tante

Jessica Jones is dan wel geen onderdeel van The Avengers, maar blijft een prominent personage in het Marvel Universum. Al is het ook één van de personages waarbij je eigenlijk niet gek zou opkijken als ze opeens een hele stad de vernieling in zal helpen. Ze doet wat ze moet doen om haar doel te halen, maar wordt in het proces wel een beetje een angstaanjagende, en vooral pittige, tante.

Jessica Jones Netflix
Jones (Afbeelding: Netflix)

#4 Marvel-icoon Captain America

Als mensen aan Marvel denken, dan denken ze in veel gevallen aan Captain America. Het is hét icoon uit het universum en staat voor alles wat een superheld moet zijn. Al is Steve Rogers, zoals het personage heet, zelf niet altijd de correcte man. Zo liet hij zijn hart spreken en zoende hij met een dame genaamd Sharon Carter. Natuurlijk niets mis mee, tenzij het de overgroot nicht van de liefde van je leven is. Dat is gewoon raar, Steve.

Captain America Marvel Avengers Endgame
Kapitein Amerika (Afbeelding: Marvel Studios)

#5 Scarlett Witch: over de schreef

Wanda Maximoff heeft veel voor haar kiezen gekregen. Ze werd gebruikt door Ultron, moest het vervolgens tegen de overige Avengers opnemen in Civil War en verloor alles en iedereen dat haar lief was. In WandaVision was dan ook te zien dat het haar even iets teveel werd en ze over de schreef ging. Wanda, er zijn echt wel andere manier om je verdriet te verwerken dan door een hele stad in je macht te houden.

WandaVision Disney+ Marvel
WandaVision zie je op Disney+. (Afbeelding: Disney)

Meer Marvel op WANT?

Bij WANT zijn we gek op Marvel en jij kunt er waarschijnlijk ook heerlijk van genieten. Daarom houden we je niet alleen op de hoogte over de meest recente ontwikkelingen, maar zetten we ook genoeg van dit soort lijstje voor je in elkaar.

Marvel: alle series die in de toekomst op Disney+ zijn te zien

Meer lezen? Check dan het bovenstaande artikel of bekijk deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 Marvel superhelden die slechter zijn dan je eigenlijk dacht
Sluiten