Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 4 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets is voor twee personen en draait op zonnepanelen

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Het zal je niet verbazen dat je op AliExpress terecht kunt voor dit soort ehm, ‘innovatieve’ (lees: bizarre) elektrische fietsen, elektrische steps, en nog meer elektrische voertuigen.

Een van die ‘innovatieve’ elektrische voertuigen is deze opvallende elektrische driewieler. Het is een echte blikvanger, maar ga je in dit stuk blik ook daadwerkelijk vooruit?

Waar moeten we beginnen

Dit elektrische voertuig van AliExpress is een gevaarte waar je niet omheen kunt. Letterlijk. Wanneer deze e-bike op het fietspad fietst, kun je er niet omheen. Dat komt doordat de fiets drie wielen heeft en dus vrij breed is aan de voorkant. Waarom drie wielen? Om stabiliteit te creëren voor de 2 fietsers die lekker onderuitgezakt op de stoelen zitten.

Wanneer we naar deze elektrische fiets kijken weten we niet zo goed waar we onze ogen op moeten focussen. Er is nogal veel te zien. Het frame van de fiets is middels blauwe onderdelen met elkaar verbonden en heeft hierdoor wat weg van een K’NEX-kunstwerk dat je maakte toen je 8 was.

Naast het ietwat opmerkelijke frame heeft de elektrische fiets zoals je ziet drie wielen en vrij relaxed uitziende stoelen (doei, hard zadel). Het is dus eigenlijk een elektrische tricycle.

elektrische fiets AliExpress tricycle
Elektrische tricycle op zonne-energie (Afbeelding: AliBaba)

Elektrische fiets met zonnepanelen

Waar je verder niet omheen kunt, is dat deze e-bike een dak heeft. Dat dak is niet alleen bedoeld om je te beschermen tegen regen: er zitten vijf 120W zonnepanelen op bevestigd die de elektrische fiets in totaal voorzien van 600W energie. Dat is genoeg om de 250W motor, die in het achterwiel zit verwerkt, zijn werk te laten doen.

Deze zonnepanelen maken het overbodig om de twee 60V/10Ah accu’s van de fiets op te laden. Tenminste, als de e-bike regelmatig wat zonnestralen vangt, en als deze vreemd elektrische fiets (of elektrische tricycle) van AliExpress zijn beloften waarmaakt. Hetzelfde geldt overigens voor deze bizarre elektrische fiets voor drie(!) personen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!