Bizar en Elektrisch #2: opvallende elektrische fiets voor drie personen

Elektrische auto's Lisanne Beijen 31 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het ene na het andere elektrische voertuig verschijnt op de markt en op de weg. De een nog meer gestroomlijnd, sneller, lichter en opvallender dan de ander. Op AliExpress verschijnen er ook steeds meer elektrische voertuigen, e-bikes, e-steps en meer opvallende gevaartes.

Een van die, ehm, innovatieve voertuigen is deze elektrische fiets met ruimte voor drie personen. Deze e-bike is bepaald niet gestroomlijnd, maar opvallend is hij zeker. Een echte blikvanger op de weg, al helemaal wanneer je er met het hele gezin op zit.

AliExpress: vreemde elektrische voertuigen in overvloed

Een e-bike is een praktisch elektrisch voertuig. Dat is de grote reden waarom ze zo populair zijn. Fietsen op een e-bike is leuk, maar is ook simpelweg snel en moeiteloos. Als het aan AliExpress ligt kunnen e-bikes echter nog praktischer zijn. Dat is te zien aan deze opvallende elektrische fiets.

Op het eerste gezicht lijkt dit voertuig helemaal niet op een e-bike. Het lijkt eerder op een vreemde e-step dankzij de kleine wielen, of op een brommer door het zadel. Maar dit elektrische voertuig heeft toch echt twee pedalen om mee te trappen. Het is dus een e-bike, maar zeker geen e-bike zoals we die kennen.

Elektrisch voertuig AliExpress
Elektrische fiets voor drie (of vier) in het zwart (Afbeelding: AliExpress)

E-bike voor drie personen plus één huisdier

Een gewone e-bike, of eigenlijk iedere fiets, heeft ruimte voor een persoon. En met een beetje Nederlandse creativiteit kun je met twee mensen op een fiets zitten. Drie personen op een fiets is echter uitzonderlijk. Een fiets die speciaal is ontworpen voor drie personen is nog uitzonderlijker.

Deze e-bike van AliExpress heeft geen kinderzitjes nodig. Hij heeft namelijk al twee extra ingebouwde zadels: een voor de bestuurder en een achter de bestuurder. Deze elektrische fiets kan een maximaal gewicht van 250 kilo dragen waardoor hij theoretisch gezien zelfs drie volwassenen moet kunnen dragen. Al is het de vraag of dat ook daadwerkelijk past.

AliExpress’ vreemde e-bike voor drie is er eigenlijk een voor vier. Onder het middelste zadel is namelijk bergruimte. Dit lijkt de perfecte plek voor de hond of kat. De opvallende en verrassende extra’s houden trouwens niet op bij een hondenhok onder het zadel. Zo kun je het stuur ook richting het zadel vouwen waardoor dit elektrische voertuig makkelijker is op te bergen. Al blijft het een aardig lomp gevaarte.

elektrische fiets Baliexpress drie personen
Elektrische fiets voor drie (of vier) (Afbeelding: AliExpress)

Benieuwd naar meer opvallende en vreemde elektrische voertuigen? Zie hier de super lange elektrische tricycle die we vorige week op AliExpress tegenkwamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen