Amazon Prime Video volgt voorbeeld Netflix en hoopt op eigen Undercover

Films & Series Jeroen Kraak 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Video wil nog verder aan de weg timmeren in Nederland. Het heeft daarbij goed naar Netflix gekeken.

De streamingoorlog is in volle gang en wordt steeds heviger. In Nederland hebben we natuurlijk al Disney+, Netflix, Videoland, Apple TV+ en Amazon Prime Video. Daar komen in de nabije toekomst waarschijnlijk ook HBO Max, Peacock en Paramount+ bij. Om de Nederlandse markt te veroveren is daarom de juiste tactiek nodig.

Netflix gaat op de Nederlandse tour

Netflix kondigde eerder deze maand aan Antoinette Beumer te hebben binnengehaald om Nederlandse films en series te bedenken en te ontwikkelen. Het laat zien dat de rode N zich nog meer op de Nederlandse markt wil richten. Amazon Prime volgt meteen dat voorbeeld. Het heeft Jacomien Nijhof aangesteld als Head of Orignals The Netherlands.

Netflix dropt eerste trailer Nederlandse original Forever Rich

Amazon Prime Video volgt

Nijhof is in die functie verantwoordelijk voor het selecteren, ontwikkelen en produceren van Nederlands content voor Amazon Prime Video. Eerder was zij verantwoordelijk voor de creatieve uitvoering van fictieseries voor de EO. Zij wordt versterkt door Kaja Wolffers die aangesteld is als Head of Content Acquisition Benelux. Hij gaat zich bezighouden met het selecteren en verwerven van de beste content voor de Nederlandse markt. Wolffers won meerdere Emmy Awards.

Met het aanstellen van deze personen zoekt Amazon Prime Video nog meer de concurrentie op met Netflix. De rode N komt met steeds meer Nederlandse originals. Zo zagen we voor de zomer al Ferry de film en komt volgende maand Forever Rich naar de streamingdienst. Amazon zat die periode echter niet stil en kwam al De Oost en Trecx, hoewel de eerste natuurlijk niet een echte original is die Amazon van het begin af aan ontwikkelde.

Op zoek naar een eigen Undercover

Amazon Prime Video hoopt echter zijn eigen Undercover te vinden. Een serie of franchise waarbij het specifiek een Nederlandse doelgroep kan bereiken. De streamingdienst heeft echter ook grote internationale titels die het kijken de moeite waard zijn. Zo zie je op de streamingdienst onder andere The Boys, The Grand Tour en Fleabag die veel lof oogsten. Bovendien komt het volgend jaar ook met de nieuwe Lord of the Rings-serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen