Jackass: zoveel geld kosten de medische rekeningen van de acteurs

Films & Series Jeroen Kraak 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Jackass-film komt eraan en dat betekent kassa voor ziekenhuizen. De cast heeft namelijk al de nodige rekeningen gehad.

Dat je de scènes uit Jackass niet thuis moet na proberen te doen, is natuurlijk wel duidelijk. De ziekenhuisrekeningen van de cast bevestigen dat nog een keer. Het bedrijf Nova Legal Funding heeft het uitgerekend en het bedrag liegt er niet om.

Jackass en verwondingen

De leden van Jackass doen de meest gevaarlijke en belachelijke stunts. De grote vraag is natuurlijk waarom, maar desondanks kan het wel een lach op ons gezicht toveren. In totaal zijn er vijf films geweest en een zesde staat op de planning. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de serie. Genoeg tijd en ruimte voor verwondingen dus.

In totaal heeft het bedrijf de kosten voor 79 verwondingen berekend van de zes Jackass-sterren. Daarin zitten onder andere 28 botbreuken, 36 hoofdwonden en een beet van een aligator. In totaal komen de kosten uit op 24.263.000 dollar. Als de andere castleden worden meegerekend komt dat bedrag zelfs op de 28 miljoen dollar. Een gouden business dus voor menig ziekenhuis.

Dit zijn de acteurs met de duurste verwondingen

De Jackass-acteur die het meest op de eerste hulp terechtkomt is natuurlijk Johnny Knoxville. Hij is goed voor 8,66 miljoen dollar aan medische rekeningen. Hij wordt gevolgd door Ehrem McGhehey die op 7,38 miljoen dollar uitkomt. Verrassend genoeg staat Steve-O pas op plaats drie met 5,82 miljoen dollar. Jason Acuña komt er het voordeligst uit. Zijn verwondingen waren goed voor 75.000 dollar.

De duurste verwonding tijdens Jackass is de hersenbloeding van Knoxville. Deze kost 2,5 miljoen dollar. Doordat McGhehey’s nek driemaal gebroken is komt dat totale bedrag uit op 2,7 miljoen dollar. De verschillende huidtransplantaties die Steve-O nodig had, waren goed voor 900.000 dollar.

Vermoedelijk wordt de ziekenhuisrekening nog wat hoger na de nieuwe film. Deze komt op 4 februari 2022 naar de bioscopen. Oorspronkelijk zou de film al deze herfst uitkomen, maar Paramount heeft besloten deze uit te stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen