Discovery+ komt met bijzondere documentaire over Marianne Vaatstra

De moord op Marianne Vaatstra is een van de bekendste zaken waarin Peter R. de Vries zich vastbeet. Discovery+ komt nu met een documentaireserie erover.

De moord op 16-jarige Marianne Vaatstra dateert van 1 mei 1999. De zaak schokte heel Nederland, maar het duurde jaren voordat deze uiteindelijk opgelost was. De inzet van Peter R. de Vries en het DNA-verwantschapsonderzoek hielpen uiteindelijk om Jasper S. te kunnen veroordelen voor de moord en verkrachting van het meisje.

Een documentaireserie over de zaak Marianne Vaatstra

In vier afleveringen op discovery+ worden alle elementen van de moord belicht. Van de verschillende beschuldigingen, arrestaties tot het DNA-verwantschapsonderzoek en de gevolgen voor de betrokkenen jaren later. De zaak heeft natuurlijk veel sporen achtergelaten bij vrienden, familie en de rechercheurs zelf. De betrokkenen beleven jaren later de zoektocht opnieuw die hen jarenlang in hun greep hield.

In de documentaire zien we een aantal bijzondere personen aan het woord. Zo horen we voor het eerst in die jaren het verhaal van Aafie Kloosterman, de beste vriendin van Marianne Vaatstra en tevens degene die samen met haar toenmalige vriend als eerste arriveerde op het plaats delict. Ze vertelt over de zwarte periode in haar leven en hoe zij de bewuste dag van haar zoektocht meemaakte.

We zien in de documentaireserie over Marianne Vaatstra dan ook welke middelen zijn ingezet om de dader te vinden, tegen welke obstakels het onderzoeksteam aanliep en waarom dit zo lang heeft moeten duren.

Peter R. de Vries

Ook horen we in de nieuwe documentaire de veel te vroeg overleden Peter R. de Vries. Hij werkte kort voor zijn dood mee aan de docu-serie. Hij was natuurlijk jarenlang bezig met het oplossen van de moordzaak. In vier afleveringen vertelt De Vries hoe hij betrokken is geraakt bij het onderzoek naar de moord en hoe hij jaren samen met de familie heeft gestreden om de waarheid boven tafel te krijgen.

De Moord op Marianne Vaatstra is vanaf 17 september te zien op discovery+.

Reageer op artikel:
Discovery+ komt met bijzondere documentaire over Marianne Vaatstra
Sluiten