Ferry is de film waar fans van Undercover op wachten

Films & Series Jeroen Kraak 13 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Nog even en dan zien we Ferry Bouman weer terug op Neflix. Dit keer heeft de Undercover-ster zijn eigen film. Wij vertellen wat je kunt verwachten.

Het afgelopen seizoen van Undercover was vooral voor veel Nederlandse fans een teleurstelling. In de reeks kwamen Ferry Bouman en zijn vrouw Daniëlle nauwelijks voor, terwijl de fans vooral uitkeken naar de terugkeer van Elise Schaap en Frank Lammers. In de film Ferry komen zij dan ook aan hun trekken.

Ferry is terug

Ferry speelt zich ongeveer 15 jaar af voor de gebeurtenissen in het eerste seizoen van Undercover. De Brabantse Ferry Bouman werkt dan nog voor drugsbaron Brink (Huub Stapel). Als de zoon van zijn baas wordt neergeschoten stuurt Brink hem naar Brabant, de plaats die onze knuffelcrimineel eigenlijk had ontvlucht.

De bedoeling was eigenlijk dat film over Ferry Bouman pas na het derde seizoen van Undercover zou komen. Wat men toen nog niet wist was dat het coronavirus zo lang zou standhouden. De makers besloten daarop de planning om te gooien en eerst met de film aan de slag te gaan in plaats van het derde seizoen.

Het leuke aan de film is dat we weer een aantal bekende personages uit het eerste seizoen terugzien. Naast Ferry en Daniëlle is natuurlijk ook John weer terug. Die laatste heeft een relatie met Ferry’s zus, die overigens wordt gespeeld door Monic Hendrickx (Penoza).

Ferry voelt vertrouwd

Dat de hele cast terugkeert naar de camping uit seizoen één geeft weer een vertrouwd gevoel. Ook het Brabants keert als muziek in de oren. Het is fijn om eindelijk wat meer achtergrond te zien over Ferry, al had het nog meer kunnen zijn. We zien hoe hij Danielle leert kennen en de liefde tussen de twee opbloeit.

Frank Lammers en Elise Schaap zetten hun rol dan ook weer vertrouwd goed neer. Je gelooft bijna dat de twee zo ook in het echt zijn. Vooral bij de gespeelde verliefdheid tussen de twee zie je de echte chemie in het spel.

Licht verhaal

Hoewel de karakters dus echt overkomen, had het verhaal nog wat beter gekund. Alles wat je verwacht gebeurt ook en er zit helaas geen enkele verrassing in. De komst van de film is naar voren geschoven door Netflix en het lijkt dan ook dat dit ten koste is gegaan door het strip. De serie is een grote achtbaan van spanning, terwijl dat bij de film niet het geval is. Dat is jammer, aangezien al het andere fijn en vertrouwd voelt. Gelukkig zit de humor er wel nog steeds in.

Ook kun je zien dat de film uit een aantal grote namen bestaat. Vooral de relatie tussen Ferry en zijn zus is prachtig om te zien. Het is overtuigend en een goede pres

Wel krijgen Ferry en Daniëlle eindelijk nog meer karakter. Het is leuk om te zien en opent weer volop mogelijkheden. Netflix heeft de basis gelegd waarbij het een serie of nog meer films kan uitbrengen die zich afspelen voor het eerste seizoen.

De film is vermakelijk maar toch zou het echt nog wel beter kunnen.. Toch is Ferry zeker de moeite waard om te kijken voor de fan, aangezien we de Brabantse crimineel en Danielle erg gemist hebben. Hopelijk krijgen de twee een prominentere rol in het derde seizoen, want Undercover is naast Bob vooral Ferry en Danielle.

Ferry is vanaf vrijdag te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen