Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 12 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Frank Lammers en Elise Schaap onthullen geheimen van Ferry

Het is bijna zover: Ferry de film komt eraan. Eindelijk zien we Frank Lammers en Elise Schaap terug op Netflix. Wij spraken met ze over de nieuwe film.

In het tweede seizoen van Undercover moesten we het doen met vrij weinig Ferry en Daniëlle. Hoe anders is het met Ferry de film. Daarin zien we in ruim anderhalf uur hoe de twee elkaar hebben leren kennen en de achtergrond van Ferry Bouman. We vroegen Frank Lammers en Elise Schaap over de nieuwe film op Netflix.

Ferry is als spelen in het Nederlands elftal

Frank Lammers is te spreken over de cast van de nieuwe film Ferry. Naast de twee hoofdrolspelers hebben ook Huub Stapel, Monic Hendrickx en Raymond Thiry belangrijke rollen. “Het is alsof je in het Nederlands elftal speelt. We hebben hard geknokt om ook in de kleinere rollen grote acteurs te krijgen.”

Ferry Undercover Netflix
Ferry is terug. (Afbeelding: Netflix)

Frank Lammers en Elise Schaap zijn terug

Wat we vooral zien in Ferry de film is meer achtergrond over de acteurs. Daar is Elise Schaap maar al te blij mee. “Ik vind het echt heel leuk om deze karakters nog meer uit te diepen. Daar hebben we het van tevoren over gehad, want het moet wel een bijdrage hebben. Hoe zijn ze geworden tot wie ze zijn. Er ligt nog een hele wereld.”

Hoewel de personages natuurlijk hetzelfde zijn, is het voor Frank Lammers toch anders. “In de serie is Ferry vrij uitgezakt ouder type en hier is het 15 jaar ervoor en ik moest meer energie aanboren,” vertelt Frank. “Nou en dat heeft ie,” zegt Elise lachend.

Het opnemen van de film was lastig tijdens corona-tijd. “Ik denk dat ze als ze ons over 1000 jaar vinden met een gaatje in ons neus vanwege al het testen. Dan zien ze dat wij een contactberoep hebben. We waren echt ingepakt van top tot teen. Gezellig was het ook niet want we hadden geen feestje, maar er zijn mensen die het veel moeilijker hebben dan wij! Wij klagen niet, want het was fantastisch dat we konden filmen.”

Ferry: De Serie Netflix Undercover
We zien hoe de twee elkaar ontmoeten. (Afbeelding: Netflix)

Worstenbroodjes en problemen met Khaleesi

Elise is inmiddels erg geliefd in Brabant. “Ik krijg zelfs aanbiedingen om worstenbroodjes komen te eten.” Frank: “Dat is gewoon hetzelfde als een beschuitje bij ons. Als iemand vraagt om een worstenbroodje te eten, wat denk je dat er dan wordt bedoeld?”

Natuurlijk komt de nieuwe ster van Ferry naar voren. Niemand minder dan Shakira werkt mee. “Shakira is echt een talent. Khaleesi, oftewel Arthur en ik hadden een rough start. Bij mijn eerste draaidag moest ik met Khaleesi samen op bed springen. Per ongeluk heb ik de hond laten vallen omdat ik zo nerveus was. Deze hond dacht echt: ‘Met deze vrouw wil ik nooit meer wat te maken hebben.’ Ik heb dus allerlei capriolen moeten uithalen om hem me aardig te laten vinden. Ik heb zelfs hondenpathé onder mijn nepnagels gesmeerd, maar zelfs toen kwam Arthur nooit meer op mij af Gelukkig ging het met Shakira een stuk makkelijker.”

De samenwerking tussen de twee ging ook erg goed. “In het echt haten we elkaar. We moeten niets van elkaar weten. Nee we kunnen het goed met elkaar vinden. Het woord chemie zegt het waarschijnlijk al.”

Wil je het hele interview zien? Check dan de video in dit artikel, daarin vertellen Frank Lammers en Elise Schaap alles wat je moet weten over Ferry. Ben je benieuwd naar de film? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Vanaf 14 mei is deze te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!