De Lenovo Yoga Slim 7 is met gemak de lichtste laptop van de markt

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Lenovo Yoga Slim 7 Carbon heeft een gewicht van 1,07 kilo en is daarmee, volgens de fabrikant, de lichtste laptop met een OLED-scherm. Het OLED-paneel beschikt over een QHD+-resolutie, wat zich vertaalt naar 2.560 bij 1.440 pixels. Je krijgt dus minder pixels op je scherm, maar dit pakt gunstig uit voor de accu in de machine.

De beeldverhouding van de Lenovo Yoga Slim 7 Carbon is 16:10. Dat houdt in dat er verticaal gezien meer ruimte is (zeker in vergelijking met het model van vorig jaar, dat een verhouding heeft van 16:9). De beeldverversing bedraagt 90Hz. Daarnaast is er 600 nits aan helderheid en heeft die honderd procent van het DCI-P3-kleurengamma.

Dit is de Lenovo Yoga Slim 7 Carbon

De Lenovo Yoga Slim 7 Carbon kun je maximaal voorzien van een AMD Ryzen 7 5800U, Nvidia GeForce MX450, 16 GB aan werkgeheugen en 1 TB aan opslagruimte. Daarnaast is er een 61Whr-accu, die naar verluidt 14,5 uur meegaat. Dat is althans wat de fabrikant zelf claimt in het uitgestuurde persbericht.

Lenovo Slim Slim 7 Carbon
Lenovo Slim Slim 7 Carbon (Afbeelding: Lenovo)

Daarnaast legt Lenovo de nadruk op de duurzaamheid van het apparaat. De Lenovo Yoga Slim 7 Carbon overleefde “negen operationele tests” in het kader van duurzaamheid. Daardoor kan die allerlei schokken en valpartijen hebben, voordat er schade toegebracht wordt die fataal kan zijn voor de flexibele laptop.

Daarnaast kondigt het bedrijf de IdeaPad Slim 7 Pro aan. Dit is een laptop met een IPS-touchscreen van 16 inch, die eveneens een beeldverhouding van 16:10 heeft en beschikt over de QHD+-resolutie. De beeldverversing gaat tot 120Hz. Onder de motorkap zit maximaal een Ryzen 7 5800H of Nvidia GeForce RTX 3050, 16 GB aan werkgeheugen en 1 TB aan opslagruimte.

Prijs en beschikbaarheid

In het persbericht laat de fabrikant het volgende weten over de prijs en de releasedatum van het aankomende apparaten. De 14-inch Lenovo Yoga Slim 7 Carbon is verkrijgbaar vanaf 1.199 euro (inclusief btw) en is naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar. Het andere model kost 1.299 euro en is vanaf november te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lenovo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen