Deze nieuwe Android features komen binnenkort naar je smartphone

Google brengt later dit jaar meer features naar Android die in het teken staan van toegankelijkheid, zoals de eerder aangekondigde gezichtsbediening. Daarnaast komen er verbeteringen aan voor de Google Assistent, het onderdeel Digitale welzijn, Nearby Share (Dichtbij delen) en het officiële toetsenbord van Google.

Die gezichtsbediening voor Android bestaat uit twee onderdelen. Met het eerder genoemde Camera Switches bedien je een smartphone met gezichtsbewegingen. Het andere onderdeel is de zelfstandige app Project Activate, waarmee je communiceert. Zo activeer je met een beweging muziek of verstuur je een berichtje.

Android zet in op toegankelijkheid

Daarnaast ondersteunt de handschriftmodus Lookout talen die gebaseerd zijn op het Latijn. Zulke teksten kan Android dan hardop oplezen. Ook is er ondersteuning voor die talen in de documentenapplicatie. Verder voert Google ook wat veranderingen door aan de Gboard-applicatie (het officiële Google-toetsenbord).

Android
Nieuwe Android-functies (Afbeelding: Google)

Wanneer je smartphone of tablet beschikt over Android 11 of later, dan biedt het Gboard Smart Compose aan. Die functie maakt zinnen automatisch compleet. Deze functionaliteit rolde Google eerder al uit naar andere diensten, zoals tekstverwerker Google Docs en de populaire Gmail-dienst.

Update voor kopiëren en plakken

Die functie was overigens voorheen exclusief beschikbaar voor Pixel-smartphones, maar wordt nu dus breder uitgerold. Daarnaast updatet Google het proces van kopiëren en plakken. Adres- en contactinformatie wordt nu automatisch voor je gesorteerd wanneer je alles in één keer kopieert.

Verder wil Gboard meteen screenshots delen binnen een communicatie-app, nadat je er eentje maakte. Digitale welzijn geeft een seintje af wanneer je tijdens het lopen op je telefoon kijkt. De Google Assistent geeft straks een overzicht van al je reminders wanneer je vraagt daar een overzicht van te geven.

Samsung Galaxy S21-gebruikers nu al aan de slag met Android 12

De optie Nearby Share geeft je straks meer mogelijkheden met betrekking tot je zichtbaarheid. Zo heb je beter in de hand wie je kan zien en wie iets kan versturen. Google laat niet weten wanneer alle functies beschikbaar zijn en of dit exclusieve functies zijn voor Android 12.

Google

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Android features komen binnenkort naar je smartphone
Sluiten