Je Tesla krijgt binnenkort een zeer interessante functionaliteit

Elektrische auto's Mark Hofman 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft een nieuwe versie van zijn mobiele app beschikbaar gesteld. Het bedrijf van Elon Musk brengt via deze weg een aantal handige, nieuwe, functionaliteiten naar het platform. Al is dat niet het meest interessante wat er te vinden is.

De grootste ontdekking wordt gedaan in de code van de update. Daar is te zien dat je Tesla binnenkort, als alles volgens plan verloopt, voorzien wordt van een uiterst handige functionaliteit.

Handige feature voor je Tesla

De mensen achter Teslascope, een dienst die je inzicht geeft in het gebruik van je elektrische auto, hebben een opvallende code gevonden in de nieuwe versie van de app. Die code laat zien dat Tesla werkt aan een mogelijkheid om live mee te kijken met wat er om, en rond, je elektrische auto gebeurt. Uiteraard worden daar de camera’s van de Autopilot-feature voor gebruikt.

Via de achterkant van de Tesla app is te zien dat het bedrijf vier camera’s beschikbaar wil stellen om de omgeving van je elektrische auto goed in de gaten te houden. Gezien de modellen van het bedrijf voorzien zijn van acht camera’s betekent dat dus dat je de helft van de camera’s kunt gebruiken. De logische gedachte is dan dat je aan iedere kant van het model iets kunt zien.

Gezien het systeem op de bestaande Sentry Mode gebaseerd is, hoeft het dus niet lang te duren voordat we de feature daadwerkelijk in werking zien.

Dit doet versie 4.2 van de app

Goed, de nieuwe functionaliteit waarmee je de boel kunt observeren is toekomstmuziek. Wat Tesla vandaag heeft gedaan is daadwerkelijk een nieuwe update uitgerold, waardoor je een aantal features krijgt die je wel direct kunt gebruiken. Het gaat om het volgende:

  • iOS widgets zijn groter geworden en daarmee dus makkelijker te gebruiken om je Tesla snel te activeren
  • Ondersteuning voor Solar en Powerwall uitgerold
  • Time-Based Control voor Powerwall ondersteuning om te zorgen dat de kosten niet te hoog worden

Versie 4.2.0 van de app is nu beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen