Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 15 okt 2021

Je kunt Squid Game nu in het echt spelen in Nederland

Wil je zelf Squid Game spelen zonder meteen te worden neergeschoten? Dat kan nu gewoon in Nederland op verschillende plaatsen.

Squid Game is de grote hit van dit moment. De Koreaanse serie is de meest bekeken serie die Netflix ooit heeft gemaakt. Een belangrijk onderdeel van de serie zijn de bizarre kinderspellen die door de kandidaten worden gedaan. Nu heb jij de kans om mee te doen aan een levensecht Squid Game spel.

Squid Game in Nederland

Netflix organiseert namelijk een echte Squid Game in Nederland. Het neemt de beroemde pop uit Red Light, Green Light namelijk mee met een toer door Nederland. Wees niet bang, want deze heeft geen sensoren in haar ogen en er zijn ook geen geweren verstopt. Je kunt op verschillende locaties in het land meedoen met het spel.

Als je de pop uit Squid Game ziet, kun je jezelf aanmelden voor het spel bij een van de bewakers. Deze dragen net zoals in de serie een rood pak met een masker. Vervolgens krijg je een nummer en speel je samen met vijf anderen Red Light, Green Light. De regels zijn hetzelfde als Annemaria Koekoek: de pop speelt een geluid af en als deze stopt moet je stilstaan. Doe je dat niet, dan ben je af. De winnaar is de eerste die over de lijn komt.

Netflix doet bijzondere onthulling over Squid Game

Geen grote geldprijs

De winnaar van het spel krijgt een box met referenties uit de serie, waaronder een groen genummerd trainingsjasje, een zakje knikkers en ppopgi, het suikerkoekje dat de deelnemers aan de ‘echte’ Squid Game moeten uittikken met een naald.

Zaterdag begint de actie op de Markt in Maastricht en zondag is het Eendrachtsplein in Rotterdam aan de beurt. Of er meer steden volgen wil Netflix nog niet bekendmaken. Het spel wordt tussen 12:00 uur en 17:00 gespeeld en is alleen toegankelijk voor 16 jaar en ouder. Jonger kan, maar dan moet er toestemming zijn van de ouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kunt Squid Game nu in het echt spelen in Nederland
Sluiten