Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix doet bijzondere onthulling over Squid Game

Squid Game breekt alle records bij Netflix. De streamingdienst laat nu een volgend nieuw detail los over de Koreaanse hitserie.

Of je nu bij de koffieautomaat staat, bij de bakker een vers brood haalt, of naar menig talkshow op tv kijkt: iedereen heeft het over Squid Game. De Zuid-Koreaanse serie op Netflix maakt de nodige tongen los. Het zorgt ervoor dat iedereen de show wil zien en dat ziet de streamingdienst weer terug in de kijkcijfers.

Het succes van Squid Game is enorm

Nu heeft Netflix laten weten hoeveel mensen tot nu toe de serie hebben gezien. Dat levert een bizar cijfer op. De streamingdienst laat nu weten dat Squid Game al 111 miljoen keer is bekeken. Het is een absoluut record en dan nog te bedenken dat de serie pas 17 dagen is te zien op de streamingdienst. Normaal is de eerste meting van Netflix pas na 28 dagen, waardoor dit cijfer dus nog flink kan toenemen.

Deze nieuwe Netflix-productie scoort beter dan Squid Game

Met 117 miljoen is het de meest bekeken serie ooit in het begin. Voorafgaand aan Squid Game stond Bridgerton nog bovenaan. Deze serie haalde 82 miljoen kijkers. Die serie wordt gevolgd door The Witcher (76 miljoen) en Lupin (70 miljoen). Het grote verschil met de Koreaanse serie is dat deze titels allemaal 28 dagen nodig hadden voor hun cijfers en dat Squid Game nog 11 dagen te gaan heeft. De Koreaanse serie gaat dus alle andere Netflix-producties verpulveren.

Wachten op een tweede seizoen

Dat de serie zo’n succes is kan nu niet meer een verrassing worden genoemd. In 94 (alle landen waar Netflix actief is) stond de serie in de top 10. In landen als de Verenigde Staten en Nederland wist de serie zelfs plaats 1 te behalen. Dat is een bijzondere prestatie voor een niet-Engelse serie.

Ben je helemaal verslingerd aan de spelletjes in Squid Game? Dan kun je zelfs meedoen aan een levensechte versie in Abu Dhabi. Gelukkig word je daar bij falen niet neergeschoten. Meer daarover lees je hier.

Voor de minder grote durfvals is het wachten op seizoen 2. Het is echter onbekend wanneer deze uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!