In Abu Dhabi wordt een levensechte versie van Squid Game georganiseerd

Films & Series Mark Hofman 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het zat er natuurlijk dik in: iemand heeft besloten om Squid Game om te toveren tot een levensecht spel. De Netflix-hit weet als geen ander de wereld over te nemen en de komst van een dergelijke beslissing was slechts een kwestie van tijd.

Voor lezers die overigens denken dat er daadwerkelijk een groep mensen wordt afgeslacht op het moment dat ze een kinderspel verliezen kunnen we geruststellen. En stiekem onszelf ook een beetje. Het gaat namelijk om een iets mildere versie.

Squid Game, maar dan in het echt

In de Verenigde Arabische Emiraten staat het Korean Cultural Center, wat in de volksmond ook wel beter bekend staat als de KCC. Nu is dit voor ons normaal gesproken niet zo heel erg interessant, maar zoals met ons hele leven brengt Squid Game daar verandering in. De immens populaire, en onwijs toffe, serie neemt deze week namelijk het kantoor over. Niet vanwege een promotie of een ludieke actie van Netflix, maar simpelweg vanwege het feit dat de daadwerkelijke Squid Game in het kantoor gespeeld gaat worden.

Nu hoeven we overigens niet bang te zijn dat iedereen, tijdens het spelen van vier spellen uit de serie, neergeknald gaat worden. Althans, dat is het nieuws dat de KCC op dit moment naar buiten brengt. We geloven ze wat dat betreft maar op hun woord.

Kan de tweede mevrouw uit het bovenstaande filmpje trouwens even haar bureaublad opruimen? Ik krijg angstzweet.

Vier verschillende spellen

Het idee is zoals gezegd om vier verschillende spellen te spelen. Twee teams van vijftien spelers, gekleed in de iconische shirts, spelen de volgende spellen:

  • Rood licht, groen licht
  • De Dalgona challenge
  • Het spel met de knikkers
  • Ddakji

De mensen die het evenement organiseren zullen overigens niet aan de zijlijn blijven staan. Zij spelen het spel volledig in stijl (dat rijmt) en kleden zich als de bewakers uit Squid Game. Of The Frontman ook een rol speelt is niet bekend.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Het is mogelijk om jezelf aan te melden via deze link, al moet je daarvoor wel in Abu Dhabi wonen. Er staat overigens ook dat er een prijs te winnen is, maar ik betwijfel of het om hetzelfde prijzengeld gaat als in Squid Game zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen