Vijf Netflix-tips die de streamingdienst naar een hoger niveau tillen

Apps Mark Hofman 7 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Netflix is anno 2022 misschien niet de beste deal meer. Toch neemt dit de populariteit en de bekendheid van de streamingdienst niet af. Bijna iedereen in Nederland weet inmiddels wat streamen is en daar heeft het Amerikaanse platform toch echt voor gezorgd. Tijd om iets terug te doen, dus.

Ondanks de grote populariteit zijn er nog steeds veel functionaliteiten waar niet iedere gebruiker vanaf weet. Zonde, want ze kunnen er voor zorgen dat de gebruikservaring aanzienlijk verbeterd.

Vijf Netflix-tips die je absoluut moet kennen

We zijn bij WANT de rotste niet, dus zetten we vijf tips voor je op een rij. Misschien ken je ze al, misschien nog niet. Ik hoop in ieder geval dat het plezier dat je beleeft aan de streamingdienst iets vergroot kan worden.

#1 Verwijder beschamende content uit je lijst

Het is niet erg, het overkomt ons allemaal. Er staat wel eens een bepaalde film of serie in je lijst waar je liever nooit meer naar kijkt. Of het nu gaat om een dramatische slechte realityshow of een ‘blast from the past’: het kan soms een beetje beschamend zijn. Gelukkig heeft Netflix tegenwoordig de mogelijkheid ingebouwd om bepaalde films en series uit je Kijk verder-lijst te halen.

Dit doe je door op desktop naar de desbetreffende lijst te gaan, de kaart groter te maken met je muis en op het icoontje met het kruisje te klikken. Gebruik je de Netflix-app op Android of iOS? Dan druk je op de drie puntjes bij de titel en kies je voor de optie Uit rij verwijderen.

Wil je ervoor zorgen dat Netflix je niet gerelateerde content aanbiedt? Ga dan naar je profiel en kies voor Kijkactiviteit. Selecteer nu Weergave en druk bij de desbetreffende titel op het rondje met de streep erdoor.

Netflix
Wegwezen met die gekkigheid! (Screenshot: WANT)

#2 Check wie toegang tot je account heeft

De kans is vrij groot dat jij in het verleden je Netflix-account wel eens gedeeld hebt met een vriend, vriendin of vage kennis. Als je een zeer gulle gever bent zijn er zelfs meerdere mensen die, op jouw kosten, naar de streamingdienst kijken. Lang verhaal kort: het kan zijn dat je het overzicht he-le-maal kwijt bent. Tijd om daar verandering in te brengen.

Op deze pagina is, indien je bent ingelogd op de streamingdienst, te zien wie allemaal toegang heeft. Door middel van IP-adressen wordt duidelijk vanaf welke locaties je account gebruikt wordt. Zit er een locatie tussen die je helemaal niet kent of niet helemaal vertrouwd? Dan is het een goed idee om je uit te loggen op alle apparaten, je wachtwoord te veranderen en opnieuw in te loggen.

Je logt jezelf op alle ingelogde apparaten uit door naar Account -> Instellingen -> Uitloggen op alle apparaten te gaan. Onder het kopje Lidmaatschap en facturering is het vervolgens mogelijk je wachtwoord te veranderen.

Netflix
Uitloggen die hap! (Screenshot: WANT)

#3 Test als eerste nieuwe Netflix-features

Netflix brengt op jaarlijkse basis een hoop nieuwe functionaliteiten uit. De één wat groter dan de ander, maar desondanks niet minder prettig. Wist jij echter dat je als één van de eerste gebruikers toegang kan krijgen tot die nieuwe functionaliteiten.

Jij kunt jezelf namelijk aanmelden voor Testdeelname, zodat Netflix bepaalde nieuwe toevoegingen via jouw account kan testen. Zo krijg je als eerst een bepaald overzicht te zien of maak je gebruik van een nieuwe knop.

Om je aan te melden ga je naar Account -> Instellingen -> Testdeelname. Zet vervolgens het schuifje naar rechts om je deelname te activeren.

Netflix
Alles als eerste checken! (Screenshot: WANT)

#4 Download content voor onderweg

Ik weet dat dit een algemeen bekende feature is. Toch blijf ik me verbazen over de hoeveelheid mensen die het nog niet kennen. Het is namelijk mogelijk om films, series en documentaires offline te downloaden. Handig op de momenten dat je data wilt besparen of Netflix niet online kan bewonderen in het vliegtuig, bijvoorbeeld.

Om dit voor elkaar te krijgen ga je in de app naar een bepaalde film of serie, selecteer je de content die je wilt downloaden en klik je vervolgens op het pijltje naar beneden. Je vindt de content vervolgens terug onder het kopje Downloads.

Netflix
Illegaal downloaden mag niet, offline downloaden wel. (Screenshot: WANT)

#5 Vraag een film of serie aan

Door de vele concurrentie waar Netflix in de afgelopen jaren mee te maken heeft gekregen zijn veel titels verdwenen. Het kan dus zijn dat jouw favoriete film of serie niet meer te zien is. Of misschien heeft de titel überhaupt nooit op de streamingdienst gestaan. Wat dat betreft is het goed om te weten dat jij een verzoek kunt indienen.

Garantie geeft het niet, maar je kunt het altijd proberen. Netflix maakt het mogelijk voor een gebruiker om op deze pagina een suggestie te doen voor films, series of documentaires. Je krijgt per keer kans om drie titels in te vullen.

Netflix
Ik zie drie mooie titels! (Screenshot: WANT)

Bonustip voor Netflix

Goed, omdat ik er geen genoeg van kan krijgen nog één bonustip. Het aanbod van Netflix is ontzettend groot en om het overzichtelijk te houden voorzien van verschillende genres. Het kan zijn dat je favoriete genre er niet tussen staat óf dat jij opzoek bent naar iets heel specifieks. Niet getreurd, want de streamingdienst werkt met geheime codes.

Netflix in 2021: met deze codes haal je nog meer uit de streamingdienst

Ben je benieuwd hoe dat precies in z’n werk gaat? Check dan zeker even het bovenstaande artikel dat we er eerder over schreven. Oh! En veel plezier met kijken, he!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen