Geinige SNL-sketch levert Netflix opvallende nieuwe categorie op

Films & Series Mark Hofman 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Saturday Night Life, het grootste en langlopende komedieprogramma in de Verenigde Staten, richtte afgelopen week zijn pijlen op Netflix. De streamingdienst werd gebruikt voor een rapnummer genaamd ‘Short-Ass Movies’. Een middelvinger naar alle veel te lange films die op het platform staan.

Wat begon als een grap is uiteindelijk werkelijkheid geworden. Netflix sorteert al zijn korte films en biedt ze aan in een speciale categorie. Mag jij drie keer raden welke naam hij draagt.

Netflix introduceert Short-Ass Movies

Mensen die gek zijn op films die niet te lang duren kunnen Pete Davidson bedanken. Zijn ode in Saturday Night Live heeft ervoor gezorgd dat Netflix voorzien is van een gloednieuwe categorie. Het Twitter-account van de streamingdienst quote het bericht van SNL en zette daar vervolgens “goed idee!” bij. Een dag later is de Short-Ass Movies categorie een feit.

De pagina binnen Netflix voorziet gebruikers van een lijst aan films, uiteraard gesorteerd op genre, die in de meeste gevallen niet langer duren dan 90 minuten. Die pagina bestond echter al en is vervolgens gekopieerd en vernoemd naar de SNL-sketch. Al klinkt Short-Ass Movies misschien wel iets aantrekkelijker dan Films korter dan 90 minuten.

Wie gek is op korte films kan via deze pagina genieten van toppers als The Dictator, Rush Hour 2, London Has Fallen, Taken 2 en Windfall.

Netflix short-ass-movies
De nieuwe categorie in actie (Screenshot: WANT)

WANT is gek op streaming

We zijn bij WANT helemaal verliefd op streaming. We volgen de meeste recente ontwikkelingen van platformen als Netflix, Disney+ en HBO Max, kijken ons helemaal de tureluur om content te recenseren en proberen je de juiste tips te geven. Heb jij het bijvoorbeeld gehad met Netflix en wil je volle bak genieten van HBO Max? Dan zijn de onderstaande 10 series de moeite waard.

De 10 allerbeste series die je (volgens IMDb) kunt kijken op HBO Max

Blijf je liever op de hoogte over alles wat met films en series te maken heeft? Dan is het de moeite waard om deze pagina op onze website eens te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen