Beroemde ‘naaktfilm’ krijgt nu ook een eigen serie op Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Strippers en Disney+ lijkt niet een voordehandliggende combinatie. Toch gaat het er binnenkort echt van komen.

Wie denkt dat Disney+ alleen maar een brave familiestreamingdienst is, heeft het mis. Sinds de komst van het kanaal Star kan The House of Mouse ook prima 16+-content vertonen. Zo zagen we eerder dit jaar al Pam & Tommy voorbijkomen, de serie die gebaseerd is op waargebeurde verhaal over de sekstape van Tommy Lee en Pamela Anderson. Dit keer komt er geen ‘natuurfilm’ naar Disney+, maar wel een aantal blote mannen.

The Full Monty is terug

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de Britse film The Full Monty opzien baarde. In deze komedie zagen we zes werkloze mannen die aan een strip-act werken. De vrouwen die hen aanmoedigen vragen om the full monty, oftewel alle kleren uit. De film was een waar succes. Het kreeg zelfs een Oscar-nominatie voor beste film. Het wist die prijs wel te verzilveren in de categorie voor beste muziek, musical of komedie.

Disney+ in april: populaire komedieserie komt naar de streamingdienst

Na 25 jaar krijgt de film eindelijk een vervolg. Dit keer wordt het een miniserie op Disney+. Wellicht verwacht je het niet, maar zelfs een deel van de oude cast keert terug voor de show. Op dit moment zijn de makers al bezig met opnames in het Verenigd-Koninkrijk.

Voor de Disney+-show keren twee bekenden achter de schermen terug. Zo werken scriptschrijver Simon Beaufoy en producer Uberto Pasolini opnieuw samen. Ook in de cast zien we een aantal bekende namen. Zo speelden onder andere Robert Carlyle, Mark Addy, Hugo Speer, Paul Barber en Lesley Sharp al in de originele versie. Daarnaast is er ook ruimte voor een hoop nieuwe talenten, want nu zullen we ook de kinderen en kleinkinderen van de mannen zien.

Een serie op Disney+

The Hollywood Reporter beschrijft de nieuwe serie op Disney+ als volgt: “De terugkeer op televisie volgt de originele vrienden terwijl ze navigeren door de postindustriële stad Sheffield en de afbrokkelende sectoren van de gezondheidszorg, het onderwijs en de werkgelegenheid. De serie onderzoekt de slimmere, gekkere en meer humane weg vooruit waar gezamenlijke inspanningen nog steeds kunnen zegenvieren over tegenspoed.” Het is echter onbekend of er stripscènes in zullen zitten.

Wanneer we de serie zullen zien op Disney+ is nog onbekend. Zoals gezegd zijn de opnames nu in volle gang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen