Waarom deze afstandsbediening goed nieuws is voor je smartphone

Smartphones Mark Hofman 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft met zijn nieuwe One Solar Remote Control een primeur te pakken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kan deze afstandsbediening op wel heel bijzondere wijze opladen. En dat is goed nieuws voor je smartphone!

Het voelde weer ouderwets aan toen ik vorige week voet zette in de Samsung showroom in Frankfurt. Het bedrijf nam me mee naar de Duitse stad om een aantal nieuwe innovaties te bekijken. Ondanks alle interessante televisies, The Freestyle én soundbars, was het een afstandsbediening die mijn aandacht trok. En dat was niet voor niets…

Samsung’s nieuwe One Solar Remote Control

De Samsung One Solar Remote Control is goed nieuws voor je smartphone. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is toch echt zo. De afstandsbediening heeft namelijk een upgrade gekregen die meer innovatie laat zien dan jij in eerste instantie zou denken.

Het vorige model was al voorzien van kleine zonnepanelen die de afstandsbediening rustig bij konden laden. Niet alleen met zonlicht, maar ook met kunstmatig licht. Samsung doet daar alleen wel een schepje bovenop.

Samsung One Remote smartphone
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Bij de nieuwe One Solar Remote Control wordt er nog een kleine functionaliteit toegevoegd. De afstandsbediening laadt zichzelf namelijk ook in de nacht op. Dat doet het door middel van de radiogolven van je WiFi-verbinding in huis. Volledig opladen zal hij niet, maar het zorgt er in ieder geval voor dat het verbruik flink teruggeschroefd wordt.

Goed nieuws voor je smartphone

Deze technologie is niet alleen prettig om te gebruiken met je afstandsbediening. Het is ook goed nieuws voor je smartphone. Een dergelijke manier van het opladen van batterijen worden namelijk al enige tijd besproken. Er zijn bedrijven die zich op dit soort ontwikkelingen richten. In theorie klinkt het als een heel tof idee, maar het is altijd nog maar de vraag hoe goed dit in de praktijk werkt.

Zoveel gaan de nieuwe Samsung-televisies je kosten in Nederland

Waar het volledig draadloos opladen van apparaten als smartphones en tablets nog ver weg is, lijkt dit wel al een hele goede eerste stap te zijn. De technologie is er en lijkt ook daadwerkelijk te functioneren. Dit zou zomaar eens de eerste stap kunnen zijn in de toekomst van het draadloos laden van je smartphone!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen