Jelle van Es
Jelle van Es Audio 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dyson komt met bizarre koptelefoon: 1 aprilgrap of echt innovatief?

Innovatie in de wereld komt met stappen. Daardoor wordt er soms iets aangekondigd waarvan je denkt dat het niet echt kan zijn. Zeker nu we 1 april naderen zijn we extra voorzichtig. Toch wordt ons op het hart gedrukt dat de nieuwe Dyson Zone geen grap is, maar er echt gaat komen.

Waarom we twijfelen over de Dyson Zone? Omdat het eerste waar we aan denken wanneer we het product zien Bane is uit de Batman-films. En wat dat betreft vragen we ons af of je met zoiets wil gaan rondlopen. Wellicht zijn we bekrompen en zien we hier een voorbeeld van de toekomst.

Dyson Zone als toekomstperspectief

De Dyson Zone is volgens het bedrijf de eerste draagbare luchtreiniger die stadsvervuiling, zoals gas, allergenen en fijnstof opvangt en ongewenste ruis tegenhoudt met geavanceerde ruisonderdrukking en hifi-audio. Het is hun antwoord op de problemen die ontstaan met verontreinigde lucht. Zeker in grote steden is dit een probleem. En door het te combineren met een koptelefoon heb je ook de bescherming voor je oren.

Dyson Zone
Het apparaat (Afbeelding: Dyson)

De Dyson Zone maakt gebruik van een elektrostatische filtratie, waarmee 99 procent van de vervuilde deeltjes zoals stof, pollen en bacteriën worden opgevangen. Verder is er een koolstoffilter, die stadsgassen als NO2, SO2 en O3 op vangt. Je hebt bij gebruik uiteindelijk de keuze uit vier luchtreinigingstanden. Op die manier kun jezelf bepalen wat je fijn vindt.

Daarnaast heb je er dus een koptelefoon bij zitten. Deze maakt gebruik van drie Active Noise Cancelation modi. Als je rust wil hebben, ga je voor de isolatiemodus. Bij de gespreksmodus wordt de luchtreiniging uitgeschakeld om batterijvermogen te besparen en het gesprek te voeren. En met de transparantiemodus hoor je nog wel wat geluiden zoals sirenes om je heen.

Dit najaar

Het is de bedoeling dat de Dyson Zone dit najaar uitkomt. Wellicht dat hij dan verschijnt vlak voor het moment dat we met een nieuwe corona-uitbraak krijgen te maken en je een mooie beschermingstool hebt. Hoeveel hij gaat kosten, dat is nog niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!