Twitter komt ein-de-lijk met de mogelijkheid om tweets te bewerken

Apps Mark Hofman 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat de reden er precies voor is maakt ons geen bal uit: Twitter krijgt eindelijk een bewerkknop voor tweets! Hiermee vervult het social mediaplatform de grootste wens van gebruikers ooit. Er werd namelijk al jaren om een dergelijke feature gevraagd.

Gebruikers die een Twitter Blue-abonnement hebben krijgen de functionaliteit in de komende maanden als eerste. Daarna worden alle gebruikers van het platform voorzien.

Twitter komt ein-de-lijk met bewerkingsknop

Opvallend, dat is de timing van de aankondiging wel. Deze week werd duidelijk dat Tesla CEO Elon Musk een groot aandeel in Twitter had gekocht. Gisteren vroeg hij nog op het platform hoeveel gebruikers behoefte hebben aan de mogelijkheid om tweets te bewerken. Ruim 73% van de deelnemers gaven aan de feature te willen gebruiken en een dag later is de aankondiging daar.

Volgens het bedrijf zelf hebben de twee niets met elkaar te maken en werkt Twitter al jaren aan een dergelijke knop. Bijzonder, want in 2020 liet CEO Jack Dorsey nog weten dat de functionaliteit “waarschijnlijk nooit” zal verschijnen.

De mythische bewerkknop van Twitter wordt dus werkelijkheid. Hoe de functionaliteit precies in elkaar gaat zitten weten we niet, maar het is zeker geen ‘Rocket Science’. Je bent als gebruiker straks in staat om foutjes te verbeteren, zonder dat jij je tweet opnieuw hoeft te versturen. Wat mij betreft een hele dikke verbetering.

Waarom duurde het zo lang?

“Het is de meest aangevraagde Twitter-feature van de afgelopen jaren”, zo laat VP Consumer Product Jay Sullivan weten in een statement. “Zonder aandacht te geven aan zaken als tijdslimieten, transparantie en controle kan de functionaliteit misbruikt worden.” Dat is volgens Sullivan dan ook de reden dat de functionaliteit zo lang op zich heeft laten wachten. “Het beschermen van de integriteit van een openlijk gesprek heeft op dit gebied prioriteit.”

Twitter maakt het eindelijk mogelijk om in je inbox te zoeken

In de afgelopen paar jaar groeide de functionaliteit die nog niet bestond uit tot een bron van grappen. “Tweets, but editable” is inmiddels een begrip op het internet en ook tijdens 1 april kwam hij weer regelmatig voorbij. Het is dus tijd om een nieuwe grap te zoeken en daar zijn we maar wat blij mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen