Windows 11 introduceert doodenge feature die niemand ooit mag gebruiken

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Windows 11 is vandaag door Microsoft voorzien van een grote update. Deze zorgt ervoor dat het besturingssysteem voor computers een lading nieuwe functionaliteiten krijgt. Dat we vannacht doodsbang in ons bed zouden liggen hadden we echter niet verwacht.

Microsoft heeft een poging gedaan om videobellen iets persoonlijker te maken. Waar we er de afgelopen jaren achter zijn gekomen dat iemand recht in de ogen aankijken wat lastig is, wil het bedrijf dit met kunstmatige intelligentie oplossen. Een groot succes…NOT!

Windows 11: de bron van je nachtmerries

Microsoft heeft Windows 11 dus voorzien van de AI-enabled Eye Contact feature. Een functionaliteit die in het leven geroepen is om videogesprekken “menselijker” te maken. Het enige probleem is dat dit doel niet behaald kan worden zodra je iemands menselijke ogen vervangt door een computer gestuurde projectie. Je verwacht het niet, maar het is toch echt zo.

In het voorbeeld dat Microsoft geeft is ook direct te zien wat het probleem is. De functionaliteit in Windows 11 zorgt ervoor dat je praktisch gezien in een zielloze blik aan het staren bent. Je ziet direct wanneer iemand echt naar je kijkt en wanneer de computer het overneemt. De ogen lijken namelijk niet te knipperen. Bleh.

Windows 11
(Afbeelding: Microsoft)

Het is natuurlijk niet zo dat ik vanavond met een dekentje en mijn moeder aan de telefoon het bed in kruip (misschien een beetje). De functionaliteit is waarschijnlijk met een bepaald probleem in het achterhoofd bedacht. De oplossing zal vast ergens daar buiten zijn, maar dit is het niet.

Een minder gewenste functionaliteit

Windows 11 is een fantastisch besturingssysteem, maar Microsoft lijkt steeds meer opvallende beslissingen te nemen. Naast het bovenstaande fiasco (misschien overdrijf ik een beetje) lijkt het bedrijf aan nog een nieuwe toevoeging te werken. Het gaat om advertenties die gebruikers zomaar eens op hun computer kunnen tegenkomen.

Microsoft test functie in Windows 11 die je echt niet wil hebben

Meer weten over het meest recente besturingssysteem? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen