Microsoft test functie in Windows 11 die je echt niet wil hebben

Apps Jeroen Kraak 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nog lang niet elke Windows-gebruiker is al toe aan versie 11. Als de volgende functie echt wordt uitgerold, is de vraag of je dat überhaupt wil.

Veel computergebruikers maken nog gebruik van Windows 10. Microsoft hoopt dat binnenkort een hoop daarvan overstappen naar Windows 11. Bij veel nieuwe computers is de nieuwe software al geïnstalleerd en bij oudere modellen moet de update de komende maanden plaatsvinden. Een nieuwe versie van een besturingssysteem klinkt als goed nieuws, maar nu is er toch iets wat je mogelijk tegenhoudt.

Advertenties in Windows 11?

Microsoft lijkt met Windows 11 nu te werken aan advertenties in File Explorer. De nieuwe functie is ontdekt door Twitter-gebruiker Florian. Terwijl hij een document aan het zoeken is staat er bovenin een waarschuwing. Dit is echter een advertentie voor een product van Microsoft zelf.

Deze advertenties in een betaversie van Windows 11 zijn nu nog slechts een voorbeeld om de functie te testen en maar uitgerold op kleine schaal in een betaversie, maar het is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten.

Niet de eerste keer voor Microsoft

Toch is deze test in Windows 11 niet de eerste keer dat Microsoft speelt met de gedachtes om advertenties te laten zien in haar producten. Zo testte het bedrijf in 2017 al eens een advertentie voor OneDrive in Windows 10. Deze waren zelfs nog irritanter.

Microsoft test handige Android-functionaliteit voor Windows 11

Zoals je ziet houdt Microsoft het nog bij advertenties van eigen producten, maar toch is dat natuurlijk vrij irritant. Vooral bij een besturingssysteem waarbij je niet zo makkelijk kunt switchen naar een ander. Vooral als je op zoek bent naar bestanden of op een andere manier een andere functie van het besturingsprogramma gebruikt, zit je er niet op te wachten. Toch moet de kanttekening erbij geplaatst worden dat dit slecht een kleinschalige test is. Hopelijk gaat Microsoft het dan ook niet toepassen in de definitieve versies van Windows 11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen