Microsoft test handige Android-functionaliteit voor Windows 11

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Windows 11 is beschikbaar, maar nog steeds volop in ontwikkeling. Microsoft blijft het besturingssysteem voorzien van verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Zo werkt het achter de schermen aan een ontzettend prettige toevoeging die Android-gebruikers bekend voor zal komen.

Microsoft zorgt er met de nieuwe functionaliteit, die we kennen van Android, voor dat Windows 11 iets toegankelijker wordt. Geen gedoe meer: Live Caption komt eraan!

Microsoft voorziet Windows 11 van Android-feature

In 2019 kregen Android-gebruikers voor het eerst te maken met Live Caption. Google rolde de functionaliteit uit om het besturingssysteem iets toegankelijker te maken voor consumenten die het nodig hebben. Door de nieuwe toevoegingen werd video en audio content opeens automatisch voorzien van ondertiteling. Iets waar Microsoft, met Windows 11, ook aan werkt.

Vandaag wordt duidelijk dat het Amerikaanse bedrijf de functionaliteit beschikbaar gaat stellen in de aankomende Preview Build. Via deze weg kunnen testers alvast aan de haal gaan met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen binnen Windows 11. Het doel van testers is om te kijken in hoeverre de toevoegingen hun functie vervullen en feedback te leveren aan Microsoft.

Windows 11 Android
Automatische ondertiteling (Afbeelding: Microsoft)

De eerstvolgende preview build van Windows 11 is versie 22557 en zal dus Live Caption bevatten. De testers kunnen gebruikmaken van de functionaliteit door de toetsencombinatie Windows+CTRL+L. Wanneer het grote publiek ermee aan de haal kan gaan is nog niet bekend.

Hoe gaat het in z’n werk?

Het kan zijn dat jij jezelf afvraagt hoe een dergelijke functie precies in z’n werk gaat. Microsoft laat weten dat consumenten met Live Caption niet veel zelf hoeven te doen. Het enige wat vereist wordt is het downloaden van een zogeheten Speech Model. Door deze te downloaden werkt de functionaliteit niet alleen online, maar ook offline.

Live Captions worden vervolgens, wanneer de toetsencombinatie WINDOWS+CTRL+L wordt ingevoerd, automatisch gegenereerd. Uiteraard is het mogelijk om zelf te bepalen hoe groot en zichtbaar de ondertiteling is. Eerst wordt de functionaliteit alleen in het Engels beschikbaar gesteld. Later zullen meer talen volgen.

 

Benieuwd welke functionaliteiten Windows 11 nog meer heeft gekregen of alle ontwikkelingen op de voet volgen? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen