Android-games na veel vertragingen eindelijk te spelen op Windows 11

Apps Mark Hofman 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar maakte Microsoft de belofte dat consumenten eindelijk Android-apps en games konden gebruiken op computers met het besturingssysteem. Het zorgde tijdens de aankondiging voor enthousiasme, maar is inmiddels een bron van frustratie. Het bedrijf leek tot op heden niet heel veel haast te hebben met de uitrol ervan.

Daar lijkt langzaam maar zeker wat verandering in te komen. Een paar dagen geleden werden er verschillende tests gedraaid in Azië en nu lijkt Europa aan de beurt te zijn. Maken Microsoft en Google zich gereed voor een bredere uitrol?

Android-games spelen op Windows 11

Consumenten hebben er lang op moeten wachten, maar Microsoft sprak in augustus vorig jaar eindelijk weer over Android. Eerder was er al de belofte om applicaties en games van de populaire software beschikbaar te stellen voor Windows 11. Maar helaas bleef het lang stil rondom de functionaliteit. Uiteindelijk was er in augustus dan eindelijk de belofte om ‘binnen de komende maanden’ een testversie uit te brengen. Die testversie kwam er alleen niet.

Een paar dagen geleden kwam daar dan eindelijk verandering in. In Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea rolde Google een testversie van de Windows 11-functionaliteit uit. Vandaag lijkt hij ook in het westen op te duiken. De mensen van GSMArena kwamen bij de game Lineage2M namelijk een knop tegen met de tekst ‘Download voor Windows’. Door op de knop te drukken wordt er een exe bestand binnengehaald en kan het spel ook daadwerkelijk geïnstalleerd worden.

Windows 11 Android
Downloaden is nu mogelijk

GSMArena heeft zijn hoofdredactie in Europa zitten, wat dus simpelweg betekent dat Windows 11-testers bij ons aan de beurt zijn om de feature testen. Eindelijk.

Wat heb je nodig om gebruik te maken?

Windows 11 maakt het dus mogelijk om gebruik te maken van Android-apps en games op je computer of laptop. Al is niet ieder apparaat gekwalificeerd om dat ook daadwerkelijk te doen. Er zijn een aantal minimale specificaties waar je over moet beschikken. Om je Android games te kunnen draaien op je PC heb je het volgende nodig:

  • Windows 10
  • Gaming GPU
  • 8-core CPU
  • 8GB RAM
  • 20GB vrije opslagcapaciteit (SSD)

Uiteraard heb je ook een werkend beheerdersaccount nodig en is het nodig om hardwarevirtualisatie in te schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen