Waarom het huis van Tim Cook niet meer te vinden is op Google Maps

Apps Mark Hofman 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Apple Maps en Google Maps hebben maatregelen genomen met betrekking tot de veiligheid van Apple CEO Tim Cook. Zijn huis is op beide platformen niet meer te bewonderen.

Normaal gesproken is het mogelijk om het huis van Cook te zien op Apple Maps en Google Maps, maar nu kijken gebruikers tegen een grote wazige vlek aan. Waarom dat precies gebeurd is wordt niet gezegd, maar we kunnen inmiddels wel een klein gokje wagen.

Tim Cook verdwijnt op Google Maps en Apple Maps

Vandaag kwam aan het licht dat Apple een contactverbod toegewezen heeft gekregen voor een 45-jarige vrouw uit Virginia. In het afgelopen jaar heeft zij Tim Cook op verschillende manieren lastig gevallen en stalkte ze de CEO van het Amerikaanse bedrijf zelfs. Ze stuurde foto’s van wapens, claimde dat hij de vader was van haar tweeling en zette een bedrijf op waar hij zogenaamd als executive zou opereren. Toen de vrouw ruim 4000 kilometer aflegde om zijn huis te bezoeken werd de vrouw aangepakt en kreeg ze uiteindelijk een contact verbod.

Google Maps Tim Cook
Het huis van Cook is wazig (Afbeelding: Google Maps)

Het huis van Tim Cook, dat staat in de Californische stad Palo Alto, is waarschijnlijk om die reden niet meer te vinden online. Waar je normaal gesproken gezichten en kentekens wazig gemaakt ziet, is het wel even wennen dat er nu een heel gebouw verdwenen is. Toch is het de realiteit wanneer je de straat van de Apple CEO bezoekt.

Het is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurt. Op diensten als Apple Maps en Google Maps is bijvoorbeeld ook het huis van de Amerikaanse artiest Billie Eilish niet meer te vinden. Ook in dat geval had het te maken met iemand die haar constant lastig viel bij haar woning.

Wist je dat jij het zelf ook kan doen?

De kans dat jij je eigen huis op Apple Maps of Google Maps een keer hebt opgezocht is vrij groot. Toch kan het zijn dat je er niet helemaal blij mee bent dat het mogelijk is. Daarom is het best goed om te weten dat je, in ieder geval, het verzoek kunt indienen om je huis te laten verwijderen.

Google Maps volledig verdwenen in Android Auto na recente update

Wanneer je dat voor Apple Maps wilt doen moet je naar deze pagina gaan. In Google Maps is het mogelijk om een verzoek binnen de app zelf in te dienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen