Google Maps volledig verdwenen in Android Auto na recente update

Apps Wesley Akkerman 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel gebruikers van Google Maps op Android Auto laten weten dat de kaartenapplicatie gewoonweg verdwenen is na het uitvoeren van een update. De app staat nog wel op de smartphone van de gebruiker en werkt prima, zolang die maar niet aan de auto gekoppeld is. Het is niet bekend of Google iets doet aan dit probleem.

Google heeft officieel nog niet erkend dat dit probleem bestaat. Daarom is het nu nog niet te zeggen of er binnenkort een update verschijnt. En als er al een update verschijnt, of die daadwerkelijk dit probleem aanpakt. Want het kan natuurlijk zo zijn dat het bedrijf een andere update klaarstoomt voor distributie.

Google Maps verdwijnt van Android Auto

Een oplossing voor het verdwijnen van Google Maps op Android Auto is er voorlopig dus niet. Wel kun je als gebruiker een andere navigatie-applicatie gebruiken, zoals Waze. Waze is toevallig ook van Google en biedt relevante en razendsnelle verkeersmeldingen aan. En anders gebruik je Maps op je telefoon en hang je je smartphone in een houder op je dashboard.

Android Auto: voor welke auto's is het systeem geschikt
Android vanaf nu ook in je auto! (Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

Verschillende gebruikers hebben momenteel al van alles geprobeerd om Google Maps weer werkende te krijgen op Android Auto. Ze hebben updates verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, bijvoorbeeld. Telefoons zijn opnieuw opgestart en Android Auto werd opnieuw geïnstalleerd — maar niets lijkt echter het probleem te verhelpen.

Er is hoop aan de horizon

Hoewel Google officieel het probleem dus niet erkent, is er wel een communityspecialist actief op het forum van Google. De specialist werkt aan Android Auto en laat weten dat hij dankbaar is voor de melding. “Bedankt voor het melden van het probleem. We hebben je een e-mail gestuurd met daarin meer vragen over het probleem. Deel alsjeblieft meer details met ons.”

Dat biedt enigszins perspectief, aangezien tenminste één Google-medewerker dus op de hoogte is van de huidige gang van zaken. Mocht je zelf ook tegen dit probleem aanlopen, dan heb je in elk geval twee alternatieven tot je beschikking. En anders is het wachten totdat Google een verse update uitbrengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen