Tekenen in WhatsApp: nieuwe functionaliteit maakt meer mogelijk

Apps Mark Hofman 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij iemand die in WhatsApp regelmatig zijn foto’s en video’s bewerkt? Dan hebben we goed nieuws voor je! De populaire chat-applicatie test een gloednieuwe functionaliteit waar je vrolijk van wordt.

Als we de mensen van WABetaInfo mogen geloven, en dat is vaak een goede keuze, dan krijgen we binnenkort nieuwe tools voor WhatsApp. Hiermee wordt het mogelijk om je foto’s en video’s naar eigen wens aan te passen.

WhatsApp test nieuwe tools

WhatsApp voegt in totaal drie nieuwe tekenpotloden toe aan de ingebouwde beeldbewerker. De mensen van WABetaInfo hebben dat ontdekt in de meest recente (beta)versie van de Android-app. Wat er exact veranderd is nog niet bekend, maar er is wel al een verwijzing te vinden naar verschillende dikte potloden. Hiermee zou het dus mogelijk zijn om je foto of video van dikkere (of juiste dunnere) lijntjes te voorzien.

Hiermee worden er meer deuren geopend voor mensen die WhatsApp vaak gebruiken voor het bewerken van content. Tot op heden is het namelijk alleen mogelijk om de kleur van je potlood te veranderen.

WhatsApp tekenen
Afbeeldingen op nieuwe wijze te bewerken (Afbeelding: WABetaInfo)

Maak de boel onherkenbaar

Naast de toevoeging van verschillende potloden, test WhatsApp ook nog een andere tool. Deze moet het mogelijk maken om afbeeldingen, gewoon in de applicatie zelf, wazig te maken. Hiermee zou je bijvoorbeeld het gezicht van iemand direct kunnen verbergen. Of je dat nu doet voor de lol of privacy-gerelateerde zaken: het kan een makkelijke tool zijn.

WABetaInfo heeft op dit moment nog geen indicatie voor wanneer de functionaliteiten beschikbaar zijn. Er zijn tot nu toe alleen verwijzingen te vinden, wat impliceert dat het bedrijf nog aan de functionaliteiten werkt. Voordat het grote publiek ermee aan de slag kan moet het eerst in een testversie van de app verschijnen.

WhatsApp gaat los in 2022

Wat het bedrijf achter WhatsApp precies van plan is voor de rest van het jaar kunnen we niet voorspellen, maar het schiet wel uit de startblokken. Zo hebben we bijvoorbeeld al verschillende berichten gezien van nieuwe functionaliteiten die getest worden. Denk hierbij aan een nieuwe manier om meldingen weer te geven.

WhatsApp wil je langer laten genieten van je spraakberichten

Wil je meer weten over de nieuwe functionaliteiten van WhatsApp? Check dan zeker even deze pagina op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen