Microsoft Teams introduceert deze geliefde Apple Watch-feature

Apps Wesley Akkerman 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het zakelijke chatprogramma Microsoft Teams ontvangt een functionaliteit die veel Apple Watch-gebruikers al een flinke tijd gebruiken. Het gaat om de Walkie Talkie-functie, die nu breed uitgerold wordt naar alle gebruikers van het populaire programma. Zo communiceer je gemakkelijker met je collega’s gedurende de dag.

Als gebruiker van een Apple Watch komt deze functie je wellicht bekend voor. Met een druk op de knop communiceer je met iemand anders die eveneens in het bezit is van een Apple-smartwatch. Het principe is dan ook heel simpel: iets inspreken en wachten op antwoord. Dat kost je gelukkig verder niets extra.

Walkie Talkie-functie voor Microsoft Teams

De Walkie Talkie-functie binnen Microsoft Teams werkt in principe hetzelfde. De optie verandert smartphones en tablets in walkie-talkies, die berichten over het mobiele netwerk of wifi versturen. Microsoft kondigde de functionaliteit zo’n twee jaar geleden aan; sindsdien was die in preview beschikbaar.

Microsoft Teams
Walkie Talkie binnen Microsoft Teams (Afbeelding: Microsoft)

Sinds september 2020 kunnen Android-gebruikers er al wel mee aan de slag. Maar nu is het tevens de beurt aan iPhone-, iPad- en Zebra-gebruikers. Ook hier werkt de functie bijzonder simpel. Je activeert de walkie-talkie via de app en drukt vervolgens op de grote paarse knop in beeld. Druk de knop in en begin met praten.

Snel even communiceren

De functie werkt zolang je de knop ingedrukt houdt. Ben je dus klaar met praten, dan haal je je duim of vinger van de knop en verstuur je het bericht. Dit soort functies zijn bedoeld voor snelle communicatiemomenten, bijvoorbeeld voor klantenserviceprocessen of tijdens evenementen. Maar iedereen kan de optie gebruiken zoals die dat wil, natuurlijk.

Ondanks het feit dat walkie-talkie-functies behoorlijk handig lijken, is het ook zo dat de functies bijna niet geïntroduceerd worden in chatapps. Natuurlijk kun je als gebruiker altijd een specifieke situatie bedenken waarin dit handig zou zijn. Maar een bedrijf kijkt eerst of het de investering wel waard is. Is de verwachting dat zo’n functie amper gebruikt gaat worden, dan verschijnt die dus niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen