WhatsApp wil je langer laten genieten van je spraakberichten

Apps Mark Hofman 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is het jaar 2022 goed begonnen. Het bedrijf achter de populaire applicatie test voor de derde keer in zeer korte tijd een nieuwe functionaliteit. Dit keer op het gebied van spraakberichten.

Wanneer je een spraakbericht ontvangt kun je hem sinds kort op hogere snelheid afspelen, maar zodra je het gesprek verlaat is het over met de pret. Daar lijkt het bedrijf wat aan te willen doen.

WhatsApp laat je langer genieten van spraakberichten

Uiteraard zijn het de mensen van WABetaInfo die met de nieuwe informatie naar buiten komen. In een nieuwe testversie van WhatsApp duikt de mogelijkheid om spraakberichten langer af te spelen op. Het gaat dan uiteraard niet om een functie die de berichten daadwerkelijk langer maakt. Het is gewoon mogelijk om ze ook buiten het gesprek af te laten spelen. Wanneer jij dus naar het lange verhaal van een vriend, vriendin of familielid luistert, is het mogelijk om gewoon andere mensen te contacteren.

WhatsApp spraakberichten
Buiten het gesprek (Afbeelding: WABetaInfo)

Waar de functionaliteit voor zich spreekt zijn er nog wel wat onduidelijkheden te ontdekken. Zo weten we bijvoorbeeld niet of WhatsApp het mogelijk maakt om ook buiten de applicatie, dus op de achtergrond, naar spraakberichten te luisteren. Mocht dat het geval zijn geweest denken we dat er melding van gemaakt zou zijn, maar een zekerheid is het dus niet. Daarbij is logischerwijs ook nog niet bekend of de optie beschikbaar wordt voor alle gebruikers.

Op dit moment duikt de functionaliteit op in een betaversie van de iOS-app van WhatsApp. Al hebben niet alle testers persé toegang tot de nieuwe functie.

Weet wie er over je praten

Zoals gezegd is WhatsApp het afgelopen jaar productief begonnen. Het bedrijf achter de populaire applicatie heeft inmiddels een derde functie in de testfase zitten. Het bedrijf werkt ondertussen ook aan nieuwe meldingen. Zo is het voor sommige betatesters mogelijk om niet alleen een naam en voorproefje van een bericht, maar ook een profielfoto bij meldingen te zien. Daarnaast werkt WhatsApp ook aan een beknopte samenvatting. Wie veel berichten gemist heeft ziet in één oogopslag wie er iets over hem of haar gezegd heeft.

WhatsApp laat het weten wanneer mensen over je aan het praten zijn

Meer weten of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Check dan zeker deze pagina even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen