Mark Hofman
Mark Hofman Apps 31 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Android Auto naar Nederland: 5 apps om er het meeste uit te halen

Het is eindelijk zover: Android Auto is sinds deze week beschikbaar in Nederland. Eind vorig jaar werd al bekend dat systeem van Google naar Nederland zou komen, maar de release bleef tot afgelopen dinsdag uit.

Vanaf nu is het dus mogelijk om het handige systeem in je auto te gebruiken en daarmee kan jij voor een prettigere rijervaring zorgen. Zeker wanneer je één van de volgende 5 apps gebruikt.

Android Auto: de 5 beste apps

Android Auto bestaat sinds 2015 en zorgt ervoor dat mensen met een Android-smartphone makkelijk verbinding kunnen maken met hun auto. Dit zorgt er niet alleen voor dat je makkelijk kan navigeren met diensten als Google Maps, maar ook dat je in een handomdraai naar je favoriete muziek luistert.

Dankzij Android Auto is het mogelijk om verschillende applicaties te installeren voor in de auto. Maar welke moet jij hebben? We zetten vijf toffe apps voor je op een rij!

#1 Spotify voor Android Auto

Met Android Auto aan boord ben je altijd in de mogelijkheid om naar je favoriete muziek te luisteren. Dat komt mede dankzij de ondersteuning voor Spotify. Wanneer je de populaire streamingdienst download is het dus niet alleen mogelijk om thuis, maar ook onderweg naar je favoriete afspeellijsten te luisteren. Hoe lekker is dat?

Spotify voor Android Auto is via deze link te downloaden!

Spotify voor Android Auto
Spotify in je auto! (Afbeelding: Google)

#2 Het beste alternatief voor Google Maps

Google Maps is een heerlijke applicatie waarmee navigeren een eitje wordt. Het is wat dat betreft ook zeker leuk dat Google het platform steeds aantrekkelijker maakt voor zijn gebruikers.

Google Maps: 5 handige tips waarmee je er nog meer uit haalt

Maar wat als je geen fan bent van Google Maps en opzoek bent naar een alternatief? Dan is Waze zeker weten een dikke aanrader! De app is namelijk een uitstekende combinatie tussen Google Maps en Flitsmeister. Je komt dus niet alleen veilig aan op je bestemming, maar ontwijkt ook nog een aantal boetes. Hoe lekker is dat?

Waze voor Android Auto is via deze link te downloaden!

Waze voor Android Auto
Navigeren kun je leren (Afbeelding: Google)

#3 Luisterboeken voor Android Auto

Er zijn veel verschillende applicaties waarmee je op audiogebied uit de voeten kan met Android Auto. Iets dat ook wel duidelijk wordt in deze lijst. Zo is er voor de mensen die gek zijn op luisterboeken ook een manier om je favoriete verhalen mee de weg op te nemen. Iets dat je kunt doen door middel van de Audible app. Moet je alleen wel een abonnement hebben natuurlijk!

Audible voor Android Auto is via deze link te downloaden.

Audible voor Android Auto
Boekjes in de auto (Afbeelding: Google)

#4 Alle radiostations in je auto

Wie geen zin heeft in Spotify en gewoon ouderwets naar de radio wil luisteren kan dat natuurlijk via de standaard manier doen. Maar wat nou als je interesse hebt in een grote verzameling aan buitenlandse stations? Dan is de TuneIn app zeker een dikke aanrader te noemen. Met meer dan 100.000 verschillende radiostations, toffe podcasts en sportuitzendingen zit je helemaal goed!

TuneIn Radio voor Android Auto is via deze link te downloaden!

TuneIn voor Android Auto
Luisteren naar je favoriete stations (Afbeelding: Google)

#5 Je favoriete podcast op Android Auto

We hebben je favoriete muziek gehad, radiostations aanbevolen en luisterboeken naar je auto gebracht. Dan blijft er natuurlijk nog maar één ding over op audiogebied: podcasts! Podcasts zijn anno 2021 razend populair en vanaf nu luister jij ook in de auto naar je favoriete shows. Niet via een setje earbuds of een koptelefoon, maar gewoon via de speakers van je auto! Iets dat met de Pocket Casts app, een van de beste platformen voor het medium, uitstekend werkt!

Pocket Casts voor Android Auto download je via deze link! 

Pocket Casts voor Android Auto
Podcasts altijd bij je! (Afbeelding: Google)

Geen Android Auto?

Heb jij geen interesse in Android Auto, maar ben je wel fan van het besturingssysteem? Dan zit je bij WANT helemaal goed. We schrijven dagelijks over de meest recente ontwikkelingen en zorgen ervoor dat jij zoveel mogelijk uit je smartphone haalt.

Deze 10 gratis Android games zijn het proberen waard in maart 2021

Benieuwd naar al onze berichten? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!