Google Maps: 5 handige tips waarmee je er nog meer uit haalt

Apps Lisanne Beijen 21 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Google Maps is te danken voor het feit dat we geen ruzie meer krijgen over dat de bijrijder de kaart niet goed leest. Deze ruzies gaan nu over dat de bestuurder Google Maps niet goed volgt. Een hele verademing. De online navigatie service van Google is een zegen en soms ook nog een vloek. Aan dit laatste kun je echter wat doen. Met een aantal handige aanpassingen op je Google Maps-account en met wat extra voorzichtigheid in de informatie die je deelt hoeft het geen vloek te zijn.

We helpen je graag beter door de instellingen van Google Maps te navigeren. Hieronder hebben we vijf tips voor je op een rij gezet waarmee je nog meer uit het platform haalt. Met deze tips in je achterhoofd raak jij de weg op Google Maps in ieder geval niet kwijt.

1. Beheer je profiel op Google Maps voor meer privacy

Wanneer je Google’s navigatie platform intensief gebruikt is het de moeite waard om je profiel zo veel mogelijk te personaliseren. Daarmee bedoelen we niet dat je zo veel mogelijk persoonlijke informatie met Google Maps moet delen, maar je misschien juist moet nadenken over of je niet te veel informatie deelt.

Je kunt bijvoorbeeld makkelijk je naam veranderen in de instellingen om zo niet overal ook je achternaam te tonen. Daarnaast kun je er in de instellingen van het platform voor kiezen om je reviews, foto’s en posts niet te tonen op je openbare Maps-profiel. Dat doe je hier.

2. Hou rekening met de privacy van anderen

Anno 2021 delen we (bewust en onbewust) enorm veel informatie online. Dat jij het prima vindt om met je neus op allerlei foto’s op social media te verschijnen betekent niet dat iedereen daar op zit te wachten. Hou daarom altijd rekening met de privacy van anderen wanneer je foto’s van een locatie (bijvoorbeeld een natuurgebied of restaurant) deelt via Google Maps. Dat doe je simpelweg door geen foto’s op het platform te delen waar andere mensen herkenbaar op staan.

Google Maps
Maps (Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

3. Deel je real-time locatie met je contacten

Een fijne functie op Google Maps is er een die je waarschijnlijk ook wel kent van WhatsApp. Google Maps laat je je real-time locatie met je contacten delen (bijvoorbeeld een goede vriend of familielid). Dit is een fijne functie om te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld op reis bent of alleen (in het donker) naar huis wandelt of fietst.

4. Trek de onzichtbaarheidsmantel aan op Google Maps

Wist je dat Google Maps ook een incognito-functie heeft? Met deze functie geactiveerd slaat Google niet in je Google Account op naar welke locaties je zoekt en bewaart hij ook je andere activiteit in Maps niet. Je activiteit in Maps kan daardoor ook niet worden gebruikt om je ervaring op het platform verder te personaliseren. Volledig ‘onzichtbaar’ gebruik maken van het internet bestaat haast niet, maar dit is in ieder geval een fijne optie wanneer je even niet op wilt vallen.

Google Maps navigeren smartphone
Navigeren (Afbeelding: Tim Samuel / Pexels)

5. Verander het icoontje van je vervoermiddel

Deze laatste tip is niet perse heel functioneel maar hij is wel leuk. Wanneer je met behulp van Google Maps ergens naartoe navigeert wordt je eigen locatie aangegeven met een blauwe pijl met daaromheen een witte cirkel. Dat icoontje kun je veranderen en aanpassen in een vervoermiddel dat bij jouw trip past.

Om de blauwe pijl te veranderen in bijvoorbeeld een gele taxi, een rode auto of een groene pick-up truck start je de routebeschrijving en klik je vervolgens op de blauwe pijl (in de iOS- en Android app). Hierna verschijnt er een pop-up menu waarin je kunt kiezen uit hiervoor genoemde drie verschillende vervoermiddelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen