Borderlands 3 krijgt Diamond keys in de Director’s Cut

Games Jelle van Es 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort verschijnt in Borderlands 3 de Director’s Cut. Deze add-on is onderdeel van de Season 2 Pass, maar is tegelijkertijd ook los verkrijgbaar en brengt een aantal verbeteringen. Eén daarvan is de toevoeging van de Diamond keys.

De Diamond keys zijn onderdeel van een nieuw progressiesysteem. In de game krijgt je te maken met Vault Cards en die komen met verschillende challenges. En door die te doen, krijg je toegang tot nieuwe loot.

Diamond keys in Borderlands 3

Goed, de Vault Cards dus. Dit zijn volgens de uitgever jouw ticket naar een nieuw progressiesysteem met dagelijkse en wekelijkse challenges. Door challenges te voltooien maak je progressie waarbij je uiteindelijk thematische rewards – waaronder unieke Legendary gear, heel veel nieuwe cosmetische items en een spiksplinternieuwe in-game resource genaamd Diamond Keys – kunt ontgrendelen. En die Diamond keys doen je misschien denken aan de Golden keys van Borderlands 3. Die worden vaak via social media gedeeld en kun je een Golden Chest mee openen. Daar vind je dan sterke wapens. De Diamond keys gaan een stapje verder. Je kunt er namelijk een nieuwe kamer mee openen in de vorm van de Diamond Armory.

Borderlands 3
De Diamond Armory (Afbeelding: 2K Games)

En de Diamond Armory is de droom van elke Borderlands 3-speler. De nieuwe kamer is te vinden onder de Bridge op het bovenste deck van Sanctuary III. En als je hem dan weet te openen, dan is er een kamer met allemaal wapens en gear, waarmee je een stuk sterker wordt en het op kan nemen tegen sterkere vijanden. Dat is wel zo handig, aangezien je met de Director’s Cut toegang krijgt tot en nieuwe Raid met een baas die flink wat uitdaging geeft.

Nog even wachten

Het is nog wel even wachten voordat je aan de slag kunt gaan met Borderlands 3’s Director’s Cut. De uitbreiding komt op 8 april uit en is de enige manier om toegang te krijgen tot de nieuwe Diamond Armory.

[REVIEW] Borderlands 3: gewoon heel erg goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!